Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροσχώρηση και της Alitalia στην προμήθεια 7%

Προσχώρηση και της Alitalia στην προμήθεια 7%

Η αεροπορική εταιρία της Ιταλίας Alitalia είναι η επόμενη στη σειρά που αποδέχθηκε την παροχή ελαχίστου ποσοστού προμηθείας 7% στα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, όπως επισημαίνει […]

Η αεροπορική εταιρία της Ιταλίας Alitalia είναι η επόμενη στη σειρά που αποδέχθηκε την παροχή<...> ελαχίστου ποσοστού προμηθείας 7% στα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α) σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΠΕΤΑΓΑ η Alitalia δέχθηκε συναινετικά χωρίς να την υποχρεώνει η σχετική δικαστική απόφαση έπειτα από προσπάθειες της Ένωσης. Η ΠΕΤΑΓΑ εισηγήθηκε τη συναινετική διευθέτηση του προβλήματος των προμηθέων και στην Alitalia αλλά και στην CSA -η οποία όμως δεν έχει απαντήσει ακόμα- για να αποδεχτούν το ποσοστό του 7% που προέβλεπε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Όπως επισημαίνει η ΠΕΤΑΓΑ το δικαστήριο βασίστηκε για την απόφασή του για το 7% κυρίως στην πράξη της British Airways και της Iberia οι οποίες είχαν δεχτεί πέρυσι τη συναινετική πρόταση της ΠΕΤΑΓΑ και φέτος με τον ίδιο τρόπο (εξωδικαστικά) προστέθηκε και η Alitalia. Η επίκληση του `Ευρωπαϊκού Δικαίου` κατά την ΠΕΤΑΓΑ δεν αρκεί γιατί δεν έχει εμποδίσει τις προμήθειες να πέσουν στο 3% και στο 1% σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η ΠΕΤΑΓΑ για να ξεκαθαρίσει ποια προμήθεια ισχύει ανά αεροπορική εταιρία διευκρινίζει ότι:

  • Iberia, British Airways, Lufthansa, Air France, KLM, Austrian Airlines, Alpi Eagles, United Airlines είναι στο 7%
  • Alitalia μπήκαν στο 7% από 1η Απριλίου 2004
  • όλες οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες είναι στο 9%

Προς το παρόν επειδή δεν υπάρχει αναδρομικότητα στην απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, οποιαδήποτε ρύθμιση υπολογίζεται από 1η Μαρτίου 2004.

Παράλληλα, η ΠΕΤΑΓΑ πέτυχε την αποδοχή της IATA για παράταση της ημερομηνίας πληρωμής των πωλήσεων του Μαρτίου για τις 16 Απριλίου 2004.

Να σημειώσουμε ότι η γενική συνέλευση της ΠΕΤΑΓΑ για το 2004 θα πραγματοποιηθεί στης 19 Απριλίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024