Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑβραμόπουλος: Θεσμικές αλλαγές στον τουρισμό και στρατηγική δεκαετίας

Αβραμόπουλος: Θεσμικές αλλαγές στον τουρισμό και στρατηγική δεκαετίας

Σε ευρεία σύσκεψη με φορείς του τουρισμού στα γραφεία του ΕΟΤ προήδρευσε εχθές ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου…

Σε ευρεία σύσκεψη με φορείς του τουρισμού στα γραφεία του ΕΟΤ προήδρευσε εχθές ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά<...> τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στη διαμόρφωση ενός δεκαετούς στρατηγικού σχεδίου δράσης για τον ελληνικό τουρισμό μετά από συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα αλλά και με τους φορείς της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι πρόθεση της ηγεσίας του τουρισμού είναι να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή μαζί με τους φορείς του τουρισμού επισημαίνοντας ότι θα πρέπει και από την πλευρά τους να δοθεί προτεραιότητα στη διαμόρφωση μιας συντεταγμένης πορείας των παραγόντων του τουρισμού με βάση συγκεκριμένους στόχους.

Η νέα τουριστική ηγεσία ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απογείωση του ελληνικού τουρισμού με πρώτη προτεραιότητα τη διασύνδεση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την Ολυμπιάδα, καθώς όπως υπογράμμισε ο υπουργός δεν έγιναν εκείνα που έπρεπε να είχαν γίνει για να συνδεθεί το μεγάλο αυτό γεγονός με την προβολή της χώρας σε τουριστικό επίπεδο. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη ξεκινούν παρεμβάσεις με στόχο να φέρουν άμεσα αποτελέσματα.

Εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, θα ακολουθηθούν πρωτοβουλίες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ωφελειών από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στην προβολή της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

Οι κινήσεις αυτές, όπως διευκρίνισε, περιλαμβάνουν την έναρξη άμεσου προγράμματος διαφήμισης, καθώς και την αναμόρφωση του επικοινωνιακού σήματος που θα προβληθεί στο εξωτερικό, με στόχο τους τουρίστες που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα επισκεφθούν την Ελλάδα τη φετινή χρονιά. Παράλληλα αναμένεται να ληφθούν και μέτρα τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού, με διαφημιστικό πρόγραμμα προς το εσωτερικό μέτωπο.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί η ηγεσία του τουρισμού, ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε μεταξύ άλλων, έμφαση και στην τουριστική εκπαίδευση, δεδομένου ότι οι φορείς του τουρισμού σημείωσαν την έλλειψη ικανών στελεχών. Πρόθεση του υπουργείου είναι να επενδύσει στην τουριστική εκπαίδευση προκειμένου να αποφοιτήσουν εξειδικευμένα στελέχη ικανά να στελεχώσουν θέσεις που απαιτούν αυξημένη τεχνογνωσία.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο στους τομείς της διαφήμισης, της εκπαίδευσης και της λειτουργίας των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό

Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος προανήγγειλε σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με συναρμοδιότητες φορέων στον τουρισμό.

Με ικανοποίηση εξάλλου οι φορείς του τουρισμού άκουσαν και την αναγγελία για πραγματοποίηση συνεδρίου για τον τουρισμό, διεθνούς εμβέλειας, που θα γίνεται μια φορά το χρόνο στη χώρα μας. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν όλοι οι τουριστικοί φορείς, η πολιτική ηγεσία του τουρισμού και διεθνείς παράγοντες από τον τομέα του τουρισμού.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί ένας νέος ενιαίος και ολοκληρωμένος νόμος, που θα περιλαμβάνει το σύνολο των αλλαγών στον ελληνικό τουρισμό και πρόσθεσε ότι στις αρχές Μαΐου θα παραδοθεί και η νέα πρόταση για την οργάνωση λειτουργίας του υπουργείου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024