Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ιδρύεται νέα αεροπορική εταιρία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Απρίλιος 2004, 00:00

Νέα αεροπορική εταιρία θα ιδρυθεί από την αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas σε συνεργασία<...>

με Ασιάτες επενδυτές με έδρα τη Σιγκαπούρη, όπως ανακοινώθηκε από την Qantas. Η Jetstar Asia, όπως θα ονομάζεται, πρόκειται να ξεκινήσει πτήσεις στο τέλος του 2004 σε διάφορα δρομολόγια μέσα στην περιοχή της Ασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Qantas θα επενδύσει 39 εκατ. δολάρια, τα οποία θα της εξασφαλίσουν το 49,9% των μετοχών της εταιρίας. Τις υπόλοιπες μετοχές θα ελέγχουν η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης και Ασιάτες επενδυτές.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η διοίκηση της Qantas ανακοίνωσε ότι το 98% των κρατήσεων γίνονται μέσω του Internet με αποτέλεσμα η εταιρία να έχει στραφεί προς ένα πρωτοποριακό μέσο. Θα χρεώνει τους πελάτες της, από την 1η Ιουλίου 2004, που θα ζητούν το παραδοσιακό χάρτινο εισιτήριο 55 δολ. ώστε να στρέφονται όλο και περισσότερο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ο διευθυντής της Qantas πρόσθεσε σε δηλώσεις του, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτικών πρακτόρων γνωρίζουν το σύστημα της εταιρίας και πειθαρχούν. Υπάρχει, όμως, ένα μικρό ποσοστό πρακτόρων που αγνοεί το σύστημα αυτό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πολλοί οργανισμοί Προστασίας Καταναλωτών και Ηλικιωμένων θεωρούν, ότι το μέτρο αυτό θα ζημιώσει οικονομικά τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τεχνολογία και δεν χρησιμοποιούν το Internet για της συναλλαγές τους. Επίσης, το μέτρο αναμένεται να ζημιώσει οικονομικά και τους μη αγγλόφωνους πολίτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top