Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο ελληνικό μνημείο της χιλιετίας στην Ρόδο

Το ελληνικό μνημείο της χιλιετίας στην Ρόδο

Το όραμα της απονομής του υπέρτατου φόρου τιμής της Ελλάδας στην ανθρωπότητα ενόψει της τρίτης χιλιετίας υλοποιείται με την δημιουργία στη Ρόδο ενός μνημείου που θα αντλήσει την έμπνευση του […]

Το όραμα της απονομής του υπέρτατου φόρου τιμής της Ελλάδας στην ανθρωπότητα ενόψει της τρίτης χιλιετίας υλοποιείται με την δημιουργία<...> στη Ρόδο<.> ενός μνημείου που θα αντλήσει την έμπνευση του από τον Κολοσσό ένα από τα μυθικά επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Το μνημείο θα υποβληθεί ως το ελληνικό επισφράγισμα στη μοναδική χρονική συγκυρία, που επιβάλλει η μετάβαση στην εξελιγμένη φάση του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ιστορική αυτή απόφαση ανήκει κατ' αρχήν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ροδίων το οποίο υπό τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γιαννόπουλο ενέκρινε ομόφωνα σχετική εισήγηση. Με την επικείμενη όμως υποβολή της πρότασης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, το εγχείρημα προσλαμβάνει πανεθνικό χαρακτήρα και αναδεικνύεται ως το έργο-σταθμός που θα θέσει τη σφραγίδα της Ελλάδας στον εορτασμό του millennium και θα εξελιχθεί σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.
Η σύλληψη του μνημείου θα στηριχθεί στην κατασκευή ενός σύγχρονου δημιουργήματος με μοντέρνα καλλιτεχνική έκφραση και διαστάσεις τεχνικού επιτεύγματος και όχι στην ανακατασκευή, αναβίωση ή ανάπλαση του αρχικού μνημείου. Το έργο κατ' ουσία θα σημάνει την επανάκτηση του ορόσημου της Ρόδου, με την οπτική όμως της δημιουργικής συνέχειας ενός ιστορικού προηγούμενου σε εκδοχή 21ου αιώνα.
Με αυτή την προοπτική, το μνημείο οφείλει να μεταφέρει τις συμβολικές ιδιότητες του Κολοσσού εμπλουτισμένο ταυτόχρονα με σύγχρονο ιδεολογικό περιεχόμενο που θα εμπεριέχει τις πανανθρώπινες διαχρονικές αξίες της παγκόσμιας ειρήνης, ενότητας και συνεργασίας των λαών, με επίκεντρο τη Ρόδο, το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και της νοηματικής εκπομπής φωτός (με ιδεολογικό έναυσμα του πυρσού του Κολοσσού), στις ανθρώπινες ιδέες και πράξεις, δίδοντας ελπίδα και προοπτική στις προσδοκίες και τις επιδιώξεις των επερχόμενων γενεών.
Για την πραγματοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού σχεδίου θα διενεργηθεί παγκόσμιος διαγωνισμός για να επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα το υλοποιήσει.
Οι εμπνευστές του μνημείου αναμένουν την ουσιαστική συμβολή και την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού για την δημιουργία του σύγχρονου Κολοσσού της Ρόδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024