Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Με 18% περισσότερες τακτικές πτήσεις το πρόγραμμα της Εαρινής Περιόδου 2004

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Απρίλιος 2004, 00:00

Αύξηση 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2003, παρουσιάζουν οι εβδομαδιαίες προγραμματισμένες πτήσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την Εαρινή Περίοδο 2004...

Αύξηση 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2003, παρουσιάζουν οι εβδομαδιαίες προγραμματισμένες πτήσεις που έχουν ενταχθεί<...>

στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την Εαρινή Περίοδο 2004. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα υπάρχουν 242 περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις την εβδομάδα.

Έτσι, κατά το διάστημα 28.03.04 - 19.06.04, από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, 58 αεροπορικές εταιρίες θα εκτελούν 1.578 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα προς 100 προορισμούς σε 48 χώρες.

Αναλυτικά, οι διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας αυξάνονται κατά 24,5%, με 768 εβδομαδιαίες διεθνείς πτήσεις (151 περισσότερες από πέρυσι), που καλύπτουν ένα δίκτυο 70 προορισμών σε όλο τον κόσμο. Στις εταιρείες που εγκαινίασαν κατά τη χειμερινή περίοδο τακτικές πτήσεις προς το “Ελευθέριος Βενιζέλος” (Germania Express και Gulf Air), προστίθενται τώρα 3 νέες εταιρείες: η Air Polonia (Βαρσοβία), η Helios Airways (Λάρνακα) και η Scandinavian Airlines / SAS (Κοπεγχάγη). Επίσης, για την Εαρινή Περίοδο 2004, νέους προορισμούς προσέθεσαν στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεών τους οι εταιρείες Aegean Airlines (προς Λάρνακα), Hellas Jet (Μάντσεστερ), Lufthansa (Ντίσελντορφ) και Volareweb (Βενετία). Ακόμη, εταιρίες όπως οι Aegean Airlines, Delta, Iberia, και Tarom, αύξησαν τον αριθμό των εβδομαδιαίων τακτικών πτήσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, το δίκτυο πτήσεων εσωτερικού ενισχύεται κατά 12,7%, με 810 εβδομαδιαίες πτήσεις στη διάθεση του επιβατικού κοινού (91 περισσότερες σε σχέση με την περσινή εαρινή περίοδο) από και προς 33 ελληνικούς προορισμούς.

Για την εαρινή περίοδο 2004, οι διεθνείς προορισμοί που εξυπηρετούνται με τις περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, είναι η Λάρνακα με 78 προγραμματισμένες πτήσεις την εβδομάδα (48 πέρυσι) και το Λονδίνο με 74 πτήσεις (60 πέρυσι). Ακολουθούν το Παρίσι, η Ρώμη και το Μόναχο, με 54, 49 και 49 πτήσεις την εβδομάδα, αντίστοιχα (40, 47 & 29 πέρυσι). Στις πτήσεις εσωτερικού, προηγούνται η Θεσσαλονίκη με 159 πτήσεις (139 πέρυσι) και το Ηράκλειο με 89 πτήσεις την εβδομάδα (80 πέρυσι).

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου, το τρίμηνο αναμένεται να κλείσει με αύξηση της τάξεως του 12%.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεων για την εαρινή περίοδο 2004, ο Γενικός Διευθυντής του ΔΑΑ, κ. Alfred van der Meer, δήλωσε: “Η εντυπωσιακή (18%) αύξηση των τακτικών πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Ειδικά για προορισμούς του εξωτερικού, θεωρούμε ότι η πολύ σημαντική αύξηση (24,5%) του αριθμού των εβδομαδιαίων πτήσεων, επιβεβαιώνει την ανταγωνιστικότητα του Αερολιμένα και πάνω από όλα επιβραβεύει τη συνεχή προσπάθεια να διευρύνουμε τη συμβολή μας στον ελληνικό τουρισμό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top