Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Χάρης Κοκκώσης

Επιστήμονας του Τουρισμού ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Απρίλιος 2004, 00:00

Επιστήμονας στο χώρο του περιβάλλοντος και του τουρισμού, καθηγητής και συγγραφέας επιστημονικών πονημάτων είναι ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Χάρης Κοκκώσης...

Επιστήμονας στο χώρο του περιβάλλοντος και του τουρισμού, καθηγητής και συγγραφέας επιστημονικών πονημάτων είναι ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)<...>

Χάρης Κοκκώσης. Η επιλογή του νέου προέδρου του ΕΟΤ ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Θόδωρο Ρουσόπουλο.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ φαίνεται να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει τον ελληνικό τουρισμό σε μία ισόρροπη, αειφόρο ανάπτυξη λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις, αναπτύσσοντας παράλληλα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ελληνική περιφέρεια.

Η πολιτική επιλογή του κ. Κοκκώση αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ειδικά αν συνδυαστεί με την πρόθεση του υπουργείου Τουρισμού να αναθέσει στον ΕΟΤ την αξιοποίηση της περιουσίας του που χειριζόταν μέχρι σήμερα η εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ).

Ο κ. Κοκκώσης είναι καθηγητής Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού με πολυάριθμες μελέτες και έρευνες σε θέματα αστικής και περιφερειακής ανάπτυξης, περιβαλλοντικής διαχείρισης και σχεδιασμού, χωροταξίας, διαχείριση παράκτιων περιοχών, τουρισμού και περιβάλλοντος, νησιωτικής ανάπτυξης, και άλλων.

Έχει διατελέσει σύμβουλος σε θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος, διαχείρισης παράκτιων περιοχών, σχεδιασμού για τουρισμό και περιβάλλον, νησιωτικής ανάπτυξης σε διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΟΟΣΑ, World Bank, FAO, UNEP, κλπ) με αποστολές σε Μεσογειακές και Αφρικανικές χώρες (Αλβανία, Κροατία, Σλοβενία, Κύπρο, Τυνησία, Μαρόκο, Συρία, Κένυα, Τανζανία, Κομόρες, κλπ).

Ο κ. Κοκκώσης έχει συγγράψει πολυάριθμα βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ των οποίων και το “Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και Περιβάλλον”, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά με κρίση (journals). Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά προγράμματα ως επιστημονικός υπεύθυνος.

Τέλος, ο κ. Κοκκώσης διαθέτει δίπλωμα αρχιτέκτονα - μηχανικού ΕΜΠ, μεταπτυχιακό δίπλωμα πολεοδομίας, California State Polytechnic University, Pomona, ΗΠΑ, διδακτορικό δίπλωμα πολεοδομίας και χωροταξίας, Cornell, ΗΠΑ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top