Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αναστάσιος Λιάσκος

Κοινά τουριστικά προγράμματα μεταξύ χωρών της Ν.Α. Ευρώπης προτείνει η Ελλάδα

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Απρίλιος 2004, 00:00

Πρωτόκολλο τουριστικής συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπεγράφη στο Βελιγράδι, σε συνάντηση των υπουργών Τουρισμού, που έγινε σε υλοποίηση σχετικού Μνημονίου που είχε υπογραφεί στην Αθήνα με Ελληνική πρωτοβουλία...

Πρωτόκολλο τουριστικής συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπεγράφη στο Βελιγράδι, σε<...>

συνάντηση των υπουργών Τουρισμού, που έγινε σε υλοποίηση σχετικού Μνημονίου που είχε υπογραφεί στην Αθήνα με Ελληνική πρωτοβουλία και στο πλαίσιο της 26ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού και Ναυτιλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Σερβική πρωτεύουσα.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος μιλώντας στη συνάντηση επεσήμανε ότι η δημιουργία του Υπουργείου Τουρισμού στη χώρα μας, δημιουργεί ένα νομικό πλαίσιο πιο ευνοϊκό για διεθνείς και περιφερειακές συνεργασίες και ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον τομέα αυτό, για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Λιάσκος αναφερόμενος στη δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος για την περιοχή, πρότεινε μια πολιτιστική διαδρομή, που θα καλύπτει όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κατά τα πρότυπα των πολιτιστικών διαδρομών που έχουν καθιερωθεί ή μελετώνται με πολλές χώρες της περιοχής, όπως η Αργοναυτική Εκστρατεία, τα βήματα του Απόστόλου Παύλου, ο Δρόμος των Μοναστηριών, οι Δρόμοι της Ελιάς κ.λ.π.

Στο Πρωτόκολλο, που υπεγράφη μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Μαυροβουνίου, Κροατίας, Σλοβενίας, Αλβανίας, πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Τουρκίας και Ελλάδος, προβλέπεται μεταξύ άλλων η μελέτη και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμόνων, η εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σε διάφορες θεματικές ενότητες Τουρισμού, όπως π.χ. στον Πολιτιστικό Τουρισμό κ.α.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top