Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕγκαινιάσθηκε η 15η Philoxenia

Εγκαινιάσθηκε η 15η Philoxenia

PHILOXENIA ’99. Τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της 15ης Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού – Philoxenia υπογράμμισε κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της ο Πρόεδρος της διοργανώτριας Δ.Ε.Θ. […]

PHILOXENIA '99. Τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της 15ης Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού – Philoxenia<.> υπογράμμισε κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της ο<...> Πρόεδρος της διοργανώτριας Δ.Ε.Θ. Α.Ε. κ. Γιώργος Σορτίκος. Αφενός, επισήμανε ότι στη Philoxenia '99 συμμετέχει ο μεγαλύτερος αριθμός εκθετών στην ιστορία του θεσμού. Αφετέρου, τόνισε ότι διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που την καθιερώνουν ως το καλύτερο βήμα προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ως κέντρο επιχειρηματικών συνεργασιών και συναλλαγών διεθνούς εμβέλειας.
"Η Philoxenia, με την αλματώδη της μεγέθυνση, επιτυγχάνει να απεικονίσει τη δυναμική πραγματικότητα που αφορά στις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, καθώς και το σημαντικότατο προορισμό και ρόλο της ίδιας της Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού", πρόσθεσε ο ίδιος. "Δίνει έμφαση στα επαγγελματικά χαρακτηριστικά και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού, αναβάθμισης και διαφοροποίησης των προσφερομένων τουριστικών υπηρεσιών. Αποτελεί, ταυτόχρονα, ένα χρήσιμο εργαλείο της τουριστικής μας πολιτικής και ένα καθρέπτη των εξελίξεων στον τουριστικό τομέα".
Ο κ. Σορτίκος χαρακτήρισε τον τουρισμό ως έναν από τους δυναμικότερους και πλέον ελπιδοφόρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με αιχμές τις εναλλακτικές του μορφές, τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών. "Στο ευρύτερο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και στο εγγύτερο των εξελίξεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο τουρισμός έχει ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω εύστοχων επιχειρηματικών προσανατολισμών. Η Philoxenia, με την εμπειρία, την επίκαιρη γεωγραφική της θέση, τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις και το αναπτυγμένο δίκτυο διεθνών επαφών μπορεί αναμφισβήτητα να καταστεί σημείο παγκόσμιας τουριστικής αναφοράς".
"Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι επιτυχημένες εκθεσιακές διοργανώσεις συνιστούν τα πρώτα δείγματα "γραφής" του νέου δυαδικού σχήματος Δ.Ε.Θ. Α.Ε. και Ελληνικές Εκθέσεις – Helexpo. Η δε ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πλήρη ενεργοποίησή του, θα αποτελέσει αφετηρία για την περαιτέρω αξιοποίηση του εκθεσιακού δυναμικού της Δ.Ε.Θ. Α.Ε. και της Θεσσαλονίκης", κατέληξε ο κ. Σορτίκος.
Στις εντυπωσιακές διαστάσεις της φετινής Philoxenia αναφέρθηκε – από την πλευρά του – ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Θ. Α.Ε. κ. Χαράλαμπος Τσαρούχας. Υπογράμμισε ότι οι 449 συμμετοχές συνιστούν ρεκόρ που μακράν απέχει από τις προηγούμενες διοργανώσεις. "Πέρσι, ο αριθμός των εκθετών διαμορφώθηκε στους 346, ενώ τα τελευταία χρόνια κινήθηκε περί τους 330 κατά μέσο όρο και νωρίτερα περί τους 250. Στη Philoxenia '99 συμμετέχουν εκθέτες από όλες της περιοχές της επικράτειας, συνιστώντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της τουριστικής Ελλάδας. Οι επίσημες κρατικές συμμετοχές ανέρχονται σε 10 (Αίγυπτος, Αλβανία, Βουλγαρία, Ισπανία, Κύπρος, Μαλαισία, Ρουμανία, Σερβία, Ταϊλάνδη, Τυνησία), ενώ το σύνολο των χωρών οι οποίες κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο αντιπροσωπεύονται στην έκθεση φθάνει τις 45. Η 15η Philoxenia είναι πραγματικά διεθνής – οικουμενική θα έλεγα – συνάδοντας με τη διαδικασία τουριστικής παγκοσμιοποίησης".
Ο κ. Τσαρούχας τόνισε, επίσης, τη σημασία του αεροπορικού σαλονιού, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού με τη συμμετοχή όλων των ελληνικών και πολλών ξένων αεροπορικών εταιρειών. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συμμετοχή εκθετών της κατηγορίας του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που καλύπτει δύο μεγάλα περίπτερα. "Επιπλέον, η λειτουργία της έκθεσης διαμορφώνεται βάσει πιο επαγγελματικών όρων, στο πλαίσιο των οποίων θα απευθυνθεί αποκλειστικά στους εμπορικούς επισκέπτες κατά το πρώτο διήμερο λειτουργίας της και στο κοινό το Σαββατοκύριακο".
"Η Philoxenia '99 διατηρεί και ενισχύει τον ειδικό της ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τόσο μέσω των συμμετεχόντων εκθετών, όσο και δια της προγραμματισμένης προσέλευσης εμπορικών επισκεπτών υψηλού ενδιαφέροντος για την περιοχή. Μάλιστα, προηγήθηκε ένα επιβλητικό πρόγραμμα προσέλκυσης επιλεγμένων εμπορικών επισκεπτών, με την πολύτιμη στήριξη του ΕΟΤ", υπογράμμισε ο κ. Τσαρούχας.
Ως μια από τις σημαντικότερες κλαδικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε τη Philoxenia ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικές Εκθέσεις – Helexpo κ. Χρυσόστομος Γερούκης. Επισήμανε, δε, τη χρονική σύμπτωση της φετινής διοργάνωσης με το "άνοιγμα" των τουριστικών αγορών της Αν. Ευρώπης και της Παρευξείνιας Ζώνης. "Πλέον, η τουριστική μας πολιτική δε θα πρέπει να απευθύνεται μόνο στα υψηλά εισοδήματα της Δυτικής Ευρώπης, που αποτέλεσαν στο παρελθόν βασικό στόχο και είναι ανάγκη να παραμείνουν τέτοιος. Ειδική μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα μέσα και χαμηλά εισοδήματα των εκατοντάδων εκατομμυρίων δυνητικών τουριστών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο του απώτερου στόχου, αυτού της μεγιστοποίησης του προς τη χώρα μας τουριστικού ρεύματος. Ευθυγραμμιζόμενη με τα προαναφερθέντα, και η Philoxenia – ως εργαλείο τουριστικής πολιτικής – πρέπει να απευθυνθεί στους τουριστικούς φορείς των νέων αγορών".
Ο ίδιος πρότεινε να εξετασθεί το ενδεχόμενο διαχωρισμού της Philoxenia σε δύο εκθέσεις, που θα απευθύνονται σε διαφορετικό τμήμα των φορέων του κλάδου, και θα λαμβάνουν χώρα το Νοέμβριο και τις αρχές της άνοιξης. "Το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται έναντι της φετινής Philoxenia προϊδεάζει για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης εκθέσεων στον τουριστικό τομέα εκ μέρους της νέας διοίκησης της Ελληνικές Εκθέσεις – Helexpo, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης", κατέληξε ο κ. Γερούκης.
Τη Philoxenia '99 – που θα λειτουργήσει ως και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου – εγκαινίασε ο καθ' ύλην αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Σερβίας κ. Stevan Zezelj, η Υφυπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας κα Mariana Arsenova, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ιωάννης Στεφανίδης. Τα εγκαίνια πλαισίωσε η Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Μέχρι χθες το μεσημέρι, είχαν φθάσει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επισκεφθούν τη Philoxenia 61 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 8 χώρες. Μεταξύ αυτών, ξεχώρισε 40μελής επιχειρηματική αποστολή από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης, κατεγράφησαν εμπορικοί επισκέπτες από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024