Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Θλίψη για την απώλεια ανθρώπων από την Superfast Ferries

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 November 1999, 00:00

Λίγες μέρες μετά το δυσάρεστο συμβάν στο Superfast<.> ΙΙΙ, η πλοιοκτήτρια εταιρία, Επιχειρήσεις Αττικής Α.Ε., ανακοίνωσε<...>

τα ακόλουθα.
“Η δυσάρεστη εξέλιξη της απώλειας της ζωής λαθρομεταναστών στο συμβάν της 1ης Νοεμβρίου 1999, επί του Superfast III, φέρνει στην επιφάνεια ένα μείζον πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική πολιτεία.
Είναι γεγονός ότι οι Αρχές καταβάλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες ώστε στα πλαίσια της συνθήκης Schengen να περιφρουρήσουν τα σύνορα της Ευρώπης, δίοδος των οποίων υπάρχει και στα λιμάνια μας.
Δυστυχώς οι απελπισμένοι οικονομικοί μετανάστες, χρησιμοποιούν κάθε μέθοδο διαφυγής προς μια καλύτερη τύχη, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ζωή τους.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις ανάμεσα τους και η Superfast Ferries θα είναι πάντα αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλουν οι ελληνικές αρχές για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ειδικών αυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια αυτών των ανθρώπων. Το Superfast III με ίδια μέσα απέπλευσε πριν από λίγες μέρες από τον Πατραϊκό Κόλπο για τα ελληνικά ναυπηγεία. Πιστοποιητικό τύπου Β αξιοπλοϊας του πλοίου χορηγήθηκε από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα American Shipping Bureau.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι επιβάτες του Superfast III εγκατέλειψαν το πλοίο επιβιβαζόμενοι στις σωσίβιες λέμβους, μετά από τις συντονισμένες και άμεσες ενέργειες του πλοιάρχου και του πληρώματος μεταφέρθηκαν με τα παραπλέοντα πλοία στο λιμάνι της Πάτρας.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα του garage κατασβέσθηκε από το πλήρωμα με τα υπερσύγχρονα σωστικά μέσα του πλοίου που λειτούργησαν άμεσα, άριστα και αποτελεσματικά.
Το Superfast ΙΙΙ είναι ένα νεότευκτο πλοίο, ηλικίας μόλις ενός έτους και θεωρείται ότι εκπροσωπεί κατά τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη ναυπηγική. Από τους 307 επιβάτες και τα 100 μέλη του πληρώματος, αναφέρθηκαν μόνον τέσσερις ελαφροί τραυματισμοί.
Από την πρώτη στιγμή υπήρξε από την εταιρία άμεση φροντίδα για το σύνολο των επιβατών. Η μέχρι στιγμής πιθανότερη αιτία είναι η φωτιά να άρχισε στο εμπόρευμα φορτηγού οχήματος. Το θέμα διερευνάται από τις Αρχές.”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top