Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣοβαρές οι ευθύνες της Πολιτείας για την καταστροφή του κλάδου της κρουαζιέρας

Σοβαρές οι ευθύνες της Πολιτείας για την καταστροφή του κλάδου της κρουαζιέρας

Σοβαρές ευθύνες στην πολιτεία επέρριψε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανώλης Κεφαλογιάννης για την `εξαφάνιση` του στόλου των ελληνικών κρουαζιερόπλοιων, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, και των δανειοδοτήσεων, που […]

Σοβαρές ευθύνες στην πολιτεία επέρριψε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανώλης Κεφαλογιάννης για<...> την `εξαφάνιση` του στόλου των ελληνικών κρουαζιερόπλοιων, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, και των δανειοδοτήσεων, που αντιμετώπισαν τον τελευταίο καιρό οι πλοιοκτήτριες εταιρίες.

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη να βρεθεί η `χρυσή τομή` επιβίωσης των ελληνικών κρουαζιερόπλοιων, γιατί, όπως είπε, “η κρουαζιέρα είναι ένα από τα συναλλαγματοφόρα κομμάτια της ελληνικής ναυτιλίας” και πρόσθεσε “η ελληνική κρουαζιέρα καταστράφηκε επειδή κάποιος δεν βρέθηκε να συντονίσει όλα τα προβλήματα της κρουαζιέρας. Πέρα από αυτά που ξέρουμε στο ΥΕΝ και τα χρηματοοικονομικά τους.”

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη οι τράπεζες που προχώρησαν στις κατασχέσεις 10 τουλάχιστον ελληνικών κρουαζιερόπλοιων, “ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο. Θα μπορούσε το ΥΕΝ και το Υπουργείο Οικονομικών όλα αυτά τα χρόνια να αλλάξει δράσεις. Κάτι το οποίο δεν έγινε αλλά έγινε σε άλλες χώρες, όπου αυτό το θέμα της κρουαζιέρας αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα.”

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφερόμενος στα αιτήματα των εφοπλιστών -κυρίως όσων δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο- δήλωσε ότι “Το `κομίτι` δεν κυβερνά το ΥΕΝ, όπως γνωρίζετε η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ χαράσσει πολιτική. Αυτό βέβαια είναι θέμα το οποίο δεν τίθεται τώρα, αυτό το μήνα που η κυβέρνηση μας έχει αναλάβει την ευθύνη του ΥΕΝ. Όσο ενθυμούμε αυτά τα θέματα κουβεντιάζονται τουλάχιστον 30 χρόνια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024