Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤα προβλήματα της Περιφέρειας αφουγκράζεται ο υπουργός Τουρισμού στην περιοδεία του

Τα προβλήματα της Περιφέρειας αφουγκράζεται ο υπουργός Τουρισμού στην περιοδεία του

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Απριλίου 2004 κύκλο επισκέψεων σε τουριστικούς προορισμούς, με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής κίνησης…

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Απριλίου 2004 κύκλο επισκέψεων σε<...> τουριστικούς προορισμούς, με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής κίνησης και να ανταλλάξει απόψεις με τους αρμόδιους φορείς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρώτος σταθμός του κ. Αβραμόπουλου ήταν το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα των τουριστικών φορέων και την χάραξη ενιαίας τουριστικής στρατηγικής, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Στην ευρεία σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Γ.Γ. Περιφερειακής Κρήτης, Νομάρχης και Δήμαρχοι του νησιού, εκπρόσωποι ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων, ξεναγών και Εργατικών Κέντρων της Κρήτης. Στην συνέχεια, ο Υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε το ΤΕΕ “ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ” (Κοκκίνι Χάνι) και το Εκπαιδευτήριο ΑΣΤΕΑΝ στην περιοχή Ξηροκάμπου Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Αβραμόπουλος σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί την Κέρκυρα (η σημερινή του επίσκεψη στο νησί αναβλήθηκε προσωρινά), τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί και τις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων των παραπάνω πόλεων.

Αμέσως μετά την σύσκεψη ο υπουργός Τουρισμού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η Κρήτη είναι ο πρώτος σταθμός μιας περιοδείας, που έχει στόχο να ξεκινήσει ένας διάλογος με τους Περιφερειακούς Φορείς του Τουρισμού. Αυτός ο διάλογος θα διαμορφώσει μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης, μια στρατηγική σε βάθος χρόνου για τον ελληνικό τουρισμό. Σήμερα, εδώ στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση, η οποία διήρκησε αρκετά, ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Φεύγω για την Αθήνα πολύ καλύτερα ενημερωμένος και θα ήθελα να πω, ότι ο κόσμος του τουρισμού όλοι οι άμεσοι ή έμμεσα εμπλεκόμενοι, δείχνουν αυτή την στιγμή στο καινούργιο ξεκίνημα ότι είναι αποφασισμένοι να συνεργαστούν μαζί μας, έτσι ώστε ο ελληνικός τουρισμός να αποδειχθεί πολύ σύντομα η αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας μας. Δεν θα ήθελα να πω τίποτα παραπάνω, δεν ήρθα εδώ για να κάνω εξαγγελίες και ανακοινώσεις. Ήρθα για να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο, ο οποίος με θέλει αυτή τη βδομάδα να βρίσκομαι στα τέσσερα σημεία της Ελλάδος. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Γ.Γ της Περιφέρειας, τους Νομάρχες, τους Δημάρχους αλλά και τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν και έκαναν αυτό το διάλογο ζωντανό. Θα ήθελα να σημειώσω τον υψηλό δείκτη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, που διακρίνει τους τουριστικούς φορείς της Κρήτης”.
Ολυμπιακοί Αγώνες

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων απάντησε ότι “Η υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν συνδέθηκε διαφημιστικά με την τουριστική προβολή της χώρας. Αυτό είναι κάτι που έγινε. Το θέμα είναι τώρα, πως μπορούμε με άμεσες δράσεις και ενέργειες να διαμορφώσουμε ένα κλίμα πιο φιλόξενο για τον ελληνικό τουρισμό. Ήδη εκπονείται πρόγραμμα άμεσης διενέργειας και εφαρμογής για την διαφήμιση ολόκληρης της χώρας, σε συνεργασία βεβαίως με τους τουριστικούς παράγοντες και φορείς ώστε να κάνουμε μια προσπάθεια να αλλάξουμε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Αυτό το κλίμα δεν αφορά μόνο στον ελληνικό τουρισμό, είναι διεθνές και έχει να κάνει με τις κρίσεις που είναι σε εξέλιξη και την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Εμείς όμως έχουμε υποχρέωση να διαχειριζόμαστε την υπόθεση ανάλογα με τις δυνατότητες μας και βεβαίως την συγκυρία που έχει διαμορφωθεί. Δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή, να εμφανιστώ ούτε υπεραισιόδοξος αλλά ούτε και απαισιόδοξος. Αναλάβαμε αυτή την υπόθεση κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δεν υπήρχε στρατηγική και ορίζοντας για τον ελληνικό τουρισμό, δεν έγινε σωστά η διαφήμιση της χώρας, δεν δαπανήθηκαν κονδύλια σε κάτι που είναι ανταποδοτικό μέσω της προβολής για την εθνική οικονομία. Όλα αυτά δεν έγιναν. Σχεδιάζουμε όμως σε βάθος χρόνου. Η νέα στρατηγική θα αρχίσει να αποδίδει αργότερα αλλά και τούτη την ώρα που μιλάμε λύνουμε καθημερινά προβλήματα, που χρονίζουν, ανακουφίζουμε τον τουριστικό τομέα, τον ενθαρρύνουμε και βεβαίως με σωστές κινήσεις σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα άμεσης αντιμετώπισης των νέων συνθηκών που διαμορφώθηκαν. Σε ότι αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ήθελα να επαναλάβω κάτι που είπα και κατά την διάρκεια της σύσκεψης. Από μόνη τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι διαφημιστικό γεγονός, γεγονός προβολής, που θα θέλει για τρεις ολόκληρους μήνες τα μάτια του κόσμου να είναι στραμμένα στην χώρα μας. Ας το εκμεταλλευτούμε σωστά και ας σχεδιάσουμε την αξιοποίηση του μετά Ολυμπιακού τοπίου. Γιατί αυτός είναι ο πρώτος σταθμός της νέας στρατηγικής που υιοθετούμε.”

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σχετικά με το νομοσχέδιο, που αφορούσε την ίδρυση νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Ηράκλειο ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι “Πρώτα απ` όλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού έχει δώσει οδηγίες για την κατάρτιση νέου νομοσχεδίου για τον ελληνικό τουρισμό, που θα έχει να κάνει και με το νέο ιδρυθέν Υπουργείο αλλά και τις πολιτικές που ακολουθούν. Ό,τι καλό υπήρχε ως πρόβλεψη σε παλαιότερα νομοσχέδια βεβαίως και θα υιοθετηθεί. Ό,τι ήταν σε λάθος κατεύθυνση θα αλλάξει. Εδώ είμαστε σε λίγο καιρό, να τα ξαναπούμε. Αυτή η σημερινή επίσκεψη είναι ο προάγγελος μιας σειράς τακτικών επαφών, που θα έχουμε με την ελληνική Περιφέρεια, γιατί εγκαινιάζουμε μια εντελώς διαφορετική σχέση με την ελληνική τουριστική βιομηχανία έξω από τα σύνορα της Αθήνας. Θα είμαστε κοντά στους τόπους, όπου παράγεται στην πράξη η τουριστική μας πολιτική”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024