Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέο Ριζοσπαστικό Σχέδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη της Εύβοιας προτείνει η Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Απρίλιος 2004, 00:00

Η Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας θεωρεί αναγκαίο και προτείνει ένα Νέο Ριζοσπαστικό Σχέδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη της Εύβοιας<...>

. Έχει γνωστοποιήσει ήδη εγγράφως το σχέδιο αυτό στις βασικές του πτυχές στο Υπουργείο Τουρισμού και ειδικότερα στον υφυπουργό Τουρισμού κ. Α. Λιάσκο (από τον οποίο έχει ζητήσει και άμεση συνάντηση), στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενώ αυτό το διάστημα το παρουσιάζει στους τοπικούς βουλευτές και άλλους παράγοντες σε σχετικές συναντήσεις-συζητήσεις στα γραφεία της στη Χαλκίδα

Η πρόταση για το Νέο Ριζοσπαστικό Σχέδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη της Εύβοιας αποτελεί προϊόν επίμονων επεξεργασιών της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας και στηρίζεται σε επίσημες και ανεπίσημες μελέτες και αναλύσεις σχετικές με την τουριστική ανάπτυξη, με συνεκτίμηση και των συγκυριών και νέων αναγκών και συνθηκών.

Παράλληλα το σχέδιο δεν αποτελεί μια θεωρητική παρουσίαση αναγκών, δυνατοτήτων και λύσεων αλλά έχει συγκροτηθεί-διαμορφωθεί με δομή λειτουργικού προγράμματος για άμεση θεσμική νομιμοποίηση, χρηματοδότηση και εφαρμογή.

Οι

βασικοί άξονες

του σχεδίου είναι:

α. ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών
β. ποιοτική βελτίωση ανοδομών και υπηρεσιών
γ. νέα οργάνωση τοπικής τουριστικής δράσης, προβολής και προώθησης
δ. ειδικά προγράμματα υποστήριξης των αξόνων Β και Γ

Σε κάθε άξονα περιλαμβάνονται αρκετά προγράμματα και αυτά περιλαμβάνουν πολλά επιμέρους  μέτρα.
Ο τελευταίος άξονας αποτελεί και αυτοτελές ολοκληρωμένο πρόγραμμα-πιλότο ανάπτυξης περιοχών που ενώ έχουν τεράστιες δυνατότητες βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη ταχύτητα τουριστικής ανάπτυξης και με την έννοια αυτή αποτελεί και μια πρόταση εθνικής πολιτικής για την τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Ο άξονας αυτός περιλαμβάνει τρία υποπρογράμματα:

1. ποιοτική βελτίωση τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων
2. νέα οργάνωση τοπικής δράσης
3. καινοτόμα προγράμματα προβολής και προώθησης

Και τα τρία υποπρογράμματα περιλαμβάνουν πολλές καινοτομίες και συνιστούν μια νέα ριζοσπαστική αντίληψη για την τοπική τουριστική ανάπτυξη. Μια από τις βασικές καινοτομίες είναι ότι η διαχείριση του προγράμματος - πιλότου (προτείνεται να) γίνεται σε τοπικό επίπεδο.

Κλειδί του νέου σχεδίου είναι η ποιότητα, ενώ βασική επιδίωξη είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με παράλληλη αύξηση των ελλήνων και ξένων τουριστών.

Η νέα πρόταση της ΕΞΕ έχει ήδη προκαλέσει θετικούς προβληματισμούς στους παράγοντες που έλαβαν γνώση. Το επόμενο διάστημα η ΕΞΕ θα γνωστοποιήσει και συζητήσει αναλυτικά το σχέδιο με τουριστικούς και άλλους φορείς και παράγοντες του νομού με σκοπό και τον εμπλουτισμό του, ενώ θα αναπτύξει και άλλες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για την υιοθέτηση και προώθησή του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top