Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜικραίνει η απόσταση Ελλάδας – Κύπρου με τη συνεργασία Aegean Airlines και Helios Airways

Μικραίνει η απόσταση Ελλάδας – Κύπρου με τη συνεργασία Aegean Airlines και Helios Airways

Στην Κύπρο ξεκινάει πτήσεις η Aegean Airlines συνδέοντας την Αθήνα με τη Λάρνακα με 3 πτήσεις την ημέρα, από την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2004, μετά από την απελευθέρωση των αερομεταφορών […]

Στην Κύπρο ξεκινάει πτήσεις η Aegean Airlines συνδέοντας την Αθήνα με τη Λάρνακα με<...> 3 πτήσεις την ημέρα, από την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2004, μετά από την απελευθέρωση των αερομεταφορών στην Κύπρο.

Παράλληλα η Aegean Airlines ανακοίνωσε και τη συμφωνία εμπορικής συνεργασίας και χρήσης κοινών κωδικών (code-share) με την ιδιωτική Κυπριακών συμφερόντων αεροπορική εταιρία Helios Airways. Έτσι το κοινό πρόγραμμα δρομολογίων των δύο εταιριών θα προσφέρει στο επιβατικό κοινό της Ελλάδος και της Κύπρου 5 πτήσεις την ημέρα, αφού η Helios Airways θα πραγματοποιεί 2 καθημερινές πτήσεις από/προς Λάρνακα από την 1η Μαΐου 2004.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε και η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Λάρνακα με 4 πτήσεις την εβδομάδα και καθημερινή συχνότητα από τον Σεπτέμβριο. Αρχικά οι πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη θα εκτελούνται με αεροσκάφος της Helios Airways ενώ από το Φθινόπωρο θα προστεθούν πτήσεις και από την Aegean. Οι πτήσεις και των δύο εταιριών θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Boeing 737/300-400.

Η Aegean είναι η μοναδική εταιρία που θα δίνει τη δυνατότητα στην αγορά της Κύπρου για έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) κάτι που ισχύει και για την αγορά της Ελλάδος και για άμεσες πωλήσεις μέσω του site αλλά και μέσω των τουριστικών γραφείων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean Airlines κ. Θεόδωρος Βασιλάκης “Μετά από καθυστέρηση 3 ετών στην εφαρμογή της κοινής απόφασης των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδος και Κύπρου για απελευθέρωση των αερομεταφορών στην αγορά Ελλάδος και Κύπρου, η οποία είχε μοναδικό στόχο την προστασία των κρατικών αερομεταφορέων των δύο χωρών και η οποία στέρησε συχνότητες από την αγορά της Κύπρου και κράτησε σε υψηλά επίπεδα τους ναύλους, είμαι πολύ ευτυχής που μας δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουμε τακτικές πτήσεις και να έλθουμε πιο κοντά με τους αδελφούς μας Κυπρίους. Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για την Aegean Airlines που συγχρόνως με την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και την ημέρα που θα γιορτάζει τα 5 χρόνια παρουσίας της στην Ελληνική αγορά να ξεκινά πτήσεις στην Λάρνακα. Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία μας στην αγορά της Κύπρου θα προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης στον τουρισμό και της Κύπρου αλλά και της Ελλάδος. Ευελπιστώ ότι το Κυπριακό επιβατικό κοινό θα απολαύσει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει η Aegean Airlines, γεγονός που την έχει κάνει να είναι η πρώτη επιλογή του ελλαδικού επιβατικού κοινού”.

Υπενθυμίζεται ότι Aegean εξετάζει τη δυνατότητα επέκτασής της στο εσωτερικό και την προσθήκη στο δίκτυό της προορισμών όπως η Σάμος και η Λήμνος μέχρι το τέλος του 2004. Παράλληλα συνεχίζει εντόνως την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια περίπου με αιτήματά της προς την Πολιτεία ώστε να της δοθεί η άδεια εκτέλεσης πτήσεων κυρίως σε Βαλκανικούς προορισμούς όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σόφια, το Βελιγράδι καθώς και στο Κάιρο, προορισμοί που σήμερα εκμεταλλεύεται ο κρατικός αερομεταφορέας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024