Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑεροσκάφος `ιπτάμενο θρύλο` φιλοξένησε το Ελευθέριος Βενιζέλος

Αεροσκάφος `ιπτάμενο θρύλο` φιλοξένησε το Ελευθέριος Βενιζέλος

Ένα αεροσκάφος ιπτάμενος θρύλος προσγειώθηκε εχθές στο Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Πρόκειται για το Ντορνιέ 24-ΑΤΤ και τους κυβερνήτες του, που επέλεξαν να την συμπεριλάβουν στους προορισμούς του […]

Ένα αεροσκάφος ιπτάμενος θρύλος προσγειώθηκε εχθές στο Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Πρόκειται<...> για το Ντορνιέ 24-ΑΤΤ και τους κυβερνήτες του, που επέλεξαν να την συμπεριλάβουν στους προορισμούς του Παγκόσμιου Γύρου που πραγματοποιείται.

Το 1929, ο Δρ Κλόντ Ντορνιέ παρουσίασε ένα θαύμα: ένα μεταλλικό ιπτάμενο πλοιάριο με 12 κινητήρες, το Ντορνιέ Do-X, που τότε ήταν το μεγαλύτερο, βαρύτερο και πιο δυνατό αεροπλάνο στον κόσμο.
75 ακριβώς χρόνια μετά τον παγκόσμιο αεροπορικό γύρο του Ντορνιέ Do-X, ο κυβερνήτης Ιρέν Ντορνιέ επαναλαμβάνει το κατόρθωμα του παππού του, πετώντας με το Ντορνιέ 24-ΑΤΤ σε πάνω από 50 προορισμούς στον κόσμο, σε ένα εγχείρημα που ονομάζεται: “Καγιανγ Καγια ! Ιστορική Πτήση των Ονείρων”.

Η κατασκευή του αεροσκάφους Ντορνιέ 24-ΑΤΤ βασίστηκε στο αυθεντικό μοντέλο του ιπτάμενου πλοιαρίου του 1930 (Do-X) αλλά βελτιώθηκε με τουρμποκινητήρες, νέο φτερό και σύστημα προσγείωσης, κάνοντάς το ένα αμφίβιο αεροπλάνο. Το αμφίβιο αεροπλάνο που χρησιμοποιεί κινητήρες Pratt & Whitney Canada PT6A-45B, είχε δοθεί με μορφή δανεισμού στο Flugueft Obschleishen Museum της Γερμανίας από το 1984 μέχρι το 2003 οπότε και μεταφέρθηκε στις Φιλιππίνες. Το αμφίβιο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να φιλοξενεί 10 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος.

Ο Γύρος του Κόσμου για το Ντορνιέ 24-ΑΤΤ είναι σε εξέλιξη υπό την πλοήγηση του κυβερνήτη Ιρέν Ντορνιέ και την βοήθεια των συνκυβερνητών Κρίστιαν Κέρ και Νίκου Γίτση. Η εκκίνηση του Γύρου έγινε από τον Κόλπο της Μανίλα. Μερικοί από τους επιλεγμένους προορισμούς περιλαμβάνουν τα περισσότερα μέρη από τα οποία πέρασε το Ντορνιέ Do-X. Μέρη όπως το Λιμάνι του Χόνγκ Κόνγκ, ο Ποταμός Χάντσον στην Νέα Υόρκη, η Λίμνη Κονστάντσα στα σύνορα Γερμανίας – Ελβετίας (όπου το Do-X ξεκίνησε τον δικό του Γύρο του Κόσμου), τις ακτές της Νοτίου Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας πριν επιστρέψει στις Φιλιππίνες και επανενταχθεί στον στόλο της SEAIR όπου θα συνεχίσει να πετά σε πολυτελείς πτήσεις τσάρτερ προς επιλεγμένους προορισμούς παγκόσμιας εμβέλειας. Επίσης θα συμμετάσχει σε διεθνή αεροπορικά show, όπως αυτά του Βερολίνου, του Τορόντο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Οχάϊο των ΗΠΑ.

Ο Γύρος του Κόσμου δεν αποτελεί απλά μόνο μία πομπώδη εκδήλωση, αλλά πρωταρχικά στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη των σχεδιαζόμενων προγραμμάτων της UNICEF. Ο κυβερνήτης Ντορνιέ, δωρίζει ένα μεγάλο μερίδιο από τα κέρδη του εγχειρήματος στο παράρτημα της UNICEF στις Φιλιππίνες, με σκοπό να χτιστούν σχολεία για τα εγκαταλελειμμένα και παραμελημένα παιδιά των Φιλιππίνων, που σήμερα – μόνο στην μητροπολιτική περιοχή της Μανίλα – αριθμού τις 400.000.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024