Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΣΕΤΕ και WTO συμβάλλουν στην ακαδημαϊκή έρευνα σε θέματα τουρισμού στην Ελλάδα

ΣΕΤΕ και WTO συμβάλλουν στην ακαδημαϊκή έρευνα σε θέματα τουρισμού στην Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) δίνοντας μεγάλη σημασία στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και στη συνεχή κατάρτιση, έχει αναπτύξει συνεργασίες με Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα…

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) δίνοντας μεγάλη σημασία στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και<...> στη συνεχή κατάρτιση, έχει αναπτύξει συνεργασίες με Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, διοργανώνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια και υποστηρίζοντας τα Μεταπτυχιακά Τμήματα Τουρισμού. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και στελέχη του Συνδέσμου είναι τακτικοί ομιλητές και εισηγητές σε εκδηλώσεις και προγράμματα των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ΣΕΤΕ – Πανεπιστημίων, ο ΣΕΤΕ θέλοντας να στηρίξει το ερευνητικό τους έργο και να συμβάλλει στην ακαδημαϊκή έρευνα, ανέλαβε τη χορηγία του προγράμματος “Depository Libraries” το οποίο δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ – WTO).

Το πρόγραμμα “Depository Libraries” θεσμοθετήθηκε από τον ΠΟΤ με σκοπό να διατεθεί στο ευρύ κοινό η γνώση και πληροφορία, η οποία έχει κατακτηθεί μέσα από το ερευνητικό έργο του Οργανισμού. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, βιβλιοθήκες Πανεπιστημιακών και άλλων Ιδρυμάτων. Οι βιβλιοθήκες που επιλέγονται λαμβάνουν το σύνολο των επίσημων εκδόσεων του ΠΟΤ. Το υλικό αυτό στη συνέχεια γίνεται προσβάσιμο δωρεάν στους φοιτητές και ερευνητές.

Οι βιβλιοθήκες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχουν ήδη χαρακτηρισθεί ως Depository Libraries του ΠΟΤ. Από πλευράς του ιδιωτικού τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης, στο πρόγραμμα συμμετέχει και έχει χαρακτηρισθεί ήδη, η βιβλιοθήκη του Alpine Center for Travel & Hospitality Management. Το Alpine Center είναι μέλος του ΣΕΤΕ.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες Depository Libraries μέχρι σήμερα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024