Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Αύξηση 12,5% στην επιβατική κίνηση του Α΄ τριμήνου 2004 για το "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Απρίλιος 2004, 00:00

Με σημαντική αύξηση της τάξης του 12,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, συνεχίστηκε κατά το Α΄ τρίμηνο του έτους η θετική πορεία της επιβατικής κίνησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών...

Με σημαντική αύξηση της τάξης του 12,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, συνεχίστηκε κατά το<...>

Α΄ τρίμηνο του έτους η θετική πορεία της επιβατικής κίνησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς από τον Ιανουάριο έως και το Μάρτιο 2004, 2,5 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν συνολικά μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας.

Η αγορά εσωτερικού, με 1.035.000 επιβάτες, σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 19,7%, ενώ η διεθνής κίνηση ανήλθε σε 1.502.000 επιβάτες (+8%), επίπεδο ρεκόρ για αεροδρόμιο της Αθήνας (“Ελευθέριος Βενιζέλος”, Ελληνικό).

Τον Ιανουάριο, η επιβατική κίνηση του ΔΑΑ αυξήθηκε κατά 7,4%, ενώ κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου η εξέλιξη της κίνησης υπήρξε ακόμη πιο θετική, με άνοδο που άγγιξε το 8,1%. Η εντυπωσιακή ωστόσο αύξηση (20,7%) που σημειώθηκε το Μάρτιο, αντανακλά ότι σαφώς διατηρείται και ενισχύεται η θετική τάση που καταγράφεται από την αρχή του έτους, συνυπολογίζοντας βεβαίως τη θετική ώθηση λόγω της κίνησης των φετινών Εθνικών Εκλογών αλλά και τη σημαντική πτώση της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι λόγω του πολέμου στο Ιράκ .

Τα περισσότερα κύρια διεθνή δρομολόγια σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2004, αντανακλώντας τη θετική τάση της εισερχόμενης κίνησης εξωτερικού. Το Λονδίνο, σταθερά ο κορυφαίος σε επιβατική κίνηση προορισμός εξωτερικού, κατέγραψε αύξηση της τάξης του 8%, ενώ η Λάρνακα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, σημείωσε άνοδο 12%. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 10 κορυφαίων προορισμών κατέγραψε το Παρίσι, τρίτο στην σχετική κατάταξη, με +18%.

Εκτός Ευρώπης, οι τρεις πρώτοι σε επιβατική κίνηση προορισμοί, το Κάιρο, η Νέα Υόρκη και η Κωνσταντινούπολη, κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά αύξησης (34%, 17% και 17% αντιστοίχως).

Η αύξηση 12,5% της επιβατικής κίνησης του ΔΑΑ κατά το Α΄ τρίμηνο του 2004 υπερβαίνει σημαντικά τη συνολική άνοδο της ευρωπαϊκής αγοράς (+7%), καταδεικνύοντας ότι η συγκεκριμένη θετική τάση δεν αντανακλά μόνο την ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών, αλλά και την επιτυχή στρατηγική του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top