Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Χιλιάδες κλίνες εντάσσονται στο δυναμικό της χώρας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Νοέμβριος 1999, 00:00

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 2741/99, που συμπληρώνει και τροποποιεί διατάξεις της τουριστικής νομοθεσίας, εντάσσονται στο τουριστικό δυναμικό της χώρας<...>

11.000 περίπου επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων δυναμικότητας 160.000 κλινών.
Με την ρύθμιση αυτή τόνισε ο γενικός γραμματέας του

ΕΟΤ<.>

κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, η πολιτεία επιχειρεί να βάλει φραγμό στην ανεξέλεγκτη κατασκευή και λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων, που λειτουργούν συνήθως σε βάρος της τουριστικής πελατείας και της οικονομίας της χώρας ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα στους μικροεπιχειρηματίες να αναβαθμίσουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν και να γίνουν ανταγωνιστικοί.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού οι επιχειρηματίες που τυχόν λειτουργούν τουριστικά καταλύματα, εκτός κορεσμένων περιοχών, μπορούν να λάβουν το ειδικό σήμα, εφόσον λειτουργούν:
1. Κτιριακά συγκροτήματα τύπου ενοικιαζομένων δωματίων δυναμικότητας ως 15 δωματίων ή ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων δυναμικότητας ως 20 δωματίων, λαμβάνουν σήμα ως

ενοικιαζόμενα<.>

δωμάτια ή ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, αντίστοιχα.
2. Κτιριακά συγκροτήματα άνω των 15 δωματίων ή άνω των 20 δωματίων τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, λαμβάνουν ειδικό σήμα ως κύρια καταλύματα.
3. Χώρους οργανωμένης κατασκήνωσης (campings) με την προϋπόθεση ότι πληρούν τους λειτουργικούς όρους που αναφέρονται στην απόφαση 530992/28.9.87 του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ. Εξαιρούνται τα campings που βρίσκονται εντός σχεδίου, εντός οικισμού και εντός αρχαιολογικών χώρων, καθώς και όσα δεν έχουν πρόσβαση, όπως ορίζει η σχετική απόφαση.

Επισημαίνεται ότι κατά την διαδικασία εφαρμογής των παραπάνω ρυθμίσεων:

Τα προαναφερθέντα καταλύματα, που λαμβάνουν σήμα ξενοδοχείου, κατατάσσονται υποχρεωτικά στη Γ’ και Δ’ τάξη. Οι χώροι που θα λάβουν σήμα οργανωμένης κατασκήνωσης κατατάσσονται στην Γ’ τάξη των campings.
Πριν από την χορήγηση του αντίστοιχου ειδικού σήματος θα προηγείται αυτοψία, προκειμένου να υποδειχθούν οι τυχόν βελτιώσεις και μετατροπές, για συμπλήρωση ελλείψεων και βελτίωση του λειτουργικού τους επιπέδου.
Ειδικότερα, για την κατάταξη στην Γ’ τάξη των ξενοδοχείων θα υποδειχθεί, κατά την αυτοψία, η διαμόρφωση χώρων υποδοχής - εστίασης και αναψυχής.
Διευκρινίζεται ότι το ειδικό σήμα, σε όλες τις περιπτώσεις θα χορηγείται μετά από γνωμοδότηση ειδικής επιτροπής που θα συσταθεί με απόφαση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top