Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

ΕΟΤ και ΞΕΕ ελέγχουν τα ξενοδοχεία για περιπτώσεις υπερβολικών αυξήσεων των τιμών

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Μάιος 2004, 00:00

Σύσκεψη, στο γραφείο του υφυπουργού Τουρισμού κ. Αναστάσιου Λιάσκου, με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου πραγματοποιήθηκε εχθές, με αφορμή δημοσιεύματα για υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων της Αττικής την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων...

Σύσκεψη, στο γραφείο του υφυπουργού Τουρισμού κ. Αναστάσιου Λιάσκου, με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου πραγματοποιήθηκε εχθές<...>

, με αφορμή δημοσιεύματα για υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων της Αττικής την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Αναστάσιου Λιάσκου πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Μ. Φωκάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γ. Τσακίρης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ κ. Χ. Κοκκώσης και ο αρμόδιος διευθυντής του Οργανισμού κ. Π. Χαλδαίος.

Μετά από διεξοδική συζήτηση ο κ. Λιάσκος μετέφερε την άποψη ότι το Υπουργείο δεν επιθυμεί να παρέμβει στην λειτουργία της αγοράς, αλλά να διασφαλίσει το εγχώριο τουριστικό προϊόν και την εικόνα της χώρας διεθνώς, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων της Αττικής έχει διαθέσει το 90% των δωματίων, για την κάλυψη των αναγκών της Ολυμπιακής φιλοξενίας σε προσιτές τιμές, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 10% επί του συνόλου των ξενοδοχείων. Προς τις επιχειρήσεις αυτές έχει αποσταλεί επιστολή από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με την οποία ζητούνται εξηγήσεις, ενώ αποστέλλονται και σχετικά έγγραφα από τον ΕΟΤ με τα οποία ζητούνται ανάλογες εξηγήσεις και πρόσθετες διευκρινίσεις για τις αιτούμενες αυξήσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί κατόπιν ελέγχων που θα γίνουν αν υφίστανται αντικειμενικοί λόγοι (π.χ. έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, προσφερόμενες υπηρεσίες κ.λ.π ) που δικαιολογούν αυξήσεις.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου, κατόπιν σχετικών εντολών από την πολιτική ηγεσία, θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθούν ενέργειες που εκθέτουν την χώρα, σε τουριστική επίπεδο, στη διεθνή αγορά.
Όπως τόνισε ο κ. Λιάσκος “Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα αποτελέσουν ευκαιρία για τουριστική αξιοποίηση & ανάπτυξη και δεν θα επιτραπούν ενέργειες που θα δυσφημίζουν τον ελληνικό τουρισμό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top