Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
eTourism

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο σεμινάριο στον ηλεκτρονικό τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Μάιος 2004, 00:00

Το πρώτο σεμινάριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα στο θέμα του ηλεκτρονικού τουρισμού από την εταιρία Travel Media Applications με χορηγό και υποστηρικτή την Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΑΤΕΜ), ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία...

Το πρώτο σεμινάριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα στο θέμα του ηλεκτρονικού τουρισμού από την εταιρία Travel Media Applications με χορηγό<...>

και υποστηρικτή την Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΑΤΕΜ), ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία όπως δήλωσαν και τα 30 στελέχη των 23 επιχειρήσεων και οργανισμών που έλαβαν μέρος. Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus και εισηγητές ήταν οι διεθνούς φήμης καθηγητές Δρ. Δημήτριος Μπούχαλης, Δρ. Ευάγγελος Χρήστου, και Δρ. Μαριάννα Σιγάλα.

Ο πρόεδρος της ΑΤΕΜ κ. Μάριος Βασιλόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον της Ακαδημίας για τις νέες τεχνολογίες και την χρήση τους στη διαχείριση του αναπτυξιακού δυναμικού του ελληνικού τουρισμού.

“Η χρήση των νέων μεθόδων και μέσων με σκοπό την ανάταξη της στρατηγικής, της διοίκησης και της υλοποίησης των αιτημάτων της σύγχρονης φιλοξενίας αποτελεί στην πραγματικότητα μια μεταρρύθμιση που φθάνει στα όρια της ανατροπής. Είναι κάτι πολύ εντονότερο από την ομαλή `ροή του νύν` που έβλεπε ο Αριστοτέλης στη διαδρομή του χρόνου από το παρελθόν προς το παρόν και το μέλλον. Η επαναστατικότητα, η ανταγωνιστικότητα, η ελεύθερη επιχειρηματικότητα είναι βασικά χαρακτηριστικά της χρήσης των προωθημένων τεχνολογιών και είναι φυσικό να δημιουργεί προκλήσεις και συγκρούσεις του παλαιότερου με το νεώτερο. Στα μυστικά του καινούργιου αυτού κόσμου έχει σκοπό να μας μυήσει η σειρά των Σεμιναρίων που αρχίζει σήμερα”, είπε ο κ. Βασιλόπουλος.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν στελέχη και επιχειρηματίες από τις πιο σύγχρονες εταιρίες στο χώρο του τουρισμού, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες τάσεις του e-marketing, και του e-advertising από τον κ. Χρήστου, των μεθόδων e-CRM από την κ. Σιγάλα, και των στρατηγικών διείσδυσης στο internet από τον κ. Μπούχαλη. Είναι γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη πληροφόρηση, και την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα και τις προκλήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες ανταγωνίζονται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top