Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέο ταχύπλοο από την Minoan Flying Dolphins

Νέο ταχύπλοο από την Minoan Flying Dolphins

Η διοίκηση της Minoan Flying Dolphins ανακοίνωσε την απόκτηση του ταχύπλοου νέας τεχνολογίας Sea Speed 1 από την Ναυτική Εταιρεία “Κεκρυφάλια”, συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Αντώνη Αγαπητού. Το Sea Speed […]

Η διοίκηση της Minoan<.> Flying Dolphins ανακοίνωσε την απόκτηση του ταχύπλοου νέας τεχνολογίας Sea Speed 1 από την Ναυτική Εταιρεία<...> "Κεκρυφάλια", συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Αντώνη Αγαπητού.
Το Sea Speed 1, είναι το νεότερο και ταχύτερο επιβατηγό νέας τεχνολογίας στον κόσμο. Η ναυπήγηση του αποπερατώθηκε στα αγγλικά ναυπηγεία FBM Marine πριν από 3 μήνες. Με μήκος 52 μέτρα και μεταφορική δυναμικότητα 450 επιβατών, αποτελεί την κατά 25% μεγαλύτερη σε δυνατότητα μεταφοράς επιβατών έκδοση του Flying Cat 3 πρώην Tudrbocat Athina, το οποίο προστέθηκε στο στόλο της Minoan Flying Dolphins τον περασμένο Ιούλιο. Διαθέτει δύο μηχανές Caterpillar Solar Taurus τύπου gas turbine, οι οποίες του επιτρέπουν να επιτυγχάνει υπηρεσιακή ταχύτητα 42 κόμβων, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του φθάνει τους 47 κόμβους. Οι Γραμμές της Ακτοπλοίας, τις οποίες θα εξυπηρετήσεις το καινούργιο Flying Cat 4 , νυν Sea Speed 1, θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Επίσης, η διοίκηση της εταιρίας υλοποιώντας το σκέλος του επιχειρηματικού σχεδίου της, το οποίο αφορά στην είσοδο της εταιρείας στο χώρο των εμπορευματικών μεταφορών με πλοία Ro/Ro, ανακοινώνει την αγορά 4 Ro/Ro πλοίων στα οποία έχει υψωθεί η Ελληνική σημαία.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Ro/Ro Sea Trailer, της εταιρίας Valentine Marine Ltd, το Ro/Ro Star Trailer, της εταιρίας Kameron Marine Ltd, το Ro/Ro Nave Trailer, της εταιρίας Nave Marine Ltd, και το Ro/Ro Cielo Trailer, της εταιρίας Cielo Marine Ltd.
Οι παραπάνω εταιρίες είναι συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Κώστα Αγαπητού.
Η συνολική μεταφορική ικανότητα σε κάθε αναχώρηση των παραπάνω πλοίων ανέρχεται σε 340 trailers.
Από τα παραπάνω 4 πλοία, τα πρώτα 3 είναι ήδη δρομολογημένα με ιδιαίτερη επιτυχία στη δρομολογιακή γραμμή Κόρινθος-Βενετία (Porto Marghera) δίνοντας στον επαγγελματία μεταφορέα το πλεονέκτημα της σύνδεσης του πλησιέστερου προς την Αττική λιμάνι, την Κόρινθο, με την Βενετία, το πλησιέστερο λιμάνι προς τις αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
Το τέταρτο πλοίο το Ro/Ro Cielo Trailer ήδη μετασκευάζεται στην ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Περάματος και προβλέπεται να αρχίσει τα δρομολόγια του πριν από τα Χριστούγεννα.
Στόχος της εταιρίας είναι με τα Ro/Ro πλοία, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους κτήσεως αντιπροσωπεύοντας μόλις το ένα δέκατο πέμπτο της αξίας του νεότευκτου Highspeed Ferry, σε συνδυασμό με το χαμηλό λειτουργικό κόστος, κυρίως λόγω της μικρής σύνθεσης πληρώματος και της χαμηλής σε σχέση με τα Highspeed Ferries κατανάλωσης καυσίμων, να συμπληρώσει κατά ιδεώδη τρόπο το δυναμικό των έξι Highspeed Ferries της μητρικής εταιρίας Minoan Lines που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Αδριατικής.
Η διοίκηση της Minoan Flying Dolphins έκρινε την επέκταση στον χώρο των θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών με Ro/Ro πλοία σαν μια επιβεβλημένη κίνηση, στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορά ασυνόδευτων φορτίων. Η επιλογή των πλοίων τύπου Ro/Ro υπαγορεύτηκε από τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προσφέρουν τα πλοία αυτού του τύπου στην διακίνηση trailers τα οποία ουσιαστικά αντικαθιστούν κατά σύγχρονο και πιο ουσιαστικό τρόπο την μεταφορά μη ευπαθών φορτίων με containers.
Με την κίνηση αυτή η Minoan Flying Dolphins πιστεύει ότι θα είναι η εναλλακτική λύση για μαζικό και τιμολογιακά πλεονεκτικό τρόπο μεταφοράς εμπορευματικών φορτίων στην Αδριατική.
Η Minoan Flying Dolphins θεωρεί ότι ακολουθώντας τις τάσεις και τα μεγέθη, που χαρακτηρίζουν πλέον παγκοσμίως τη διαχείριση και την επιχειρηματική δραστηριότητα κατά κλάδους, οφείλει να προσφέρει τόσο στο επιβατικό κοινό, όσο και στους επαγγελματίες μεταφορείς όλες τις δυνατότητες μεταφοράς, με βάση διάφορους συνδυασμούς τιμολογίου και ποιότητας υπηρεσιών, ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι απαιτήσεις της πελατείας της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024