Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞάνθη: Συνέδριο Εναλλακτικού Τουρισμού στο Δήμο Σταυρούπολης

Ξάνθη: Συνέδριο Εναλλακτικού Τουρισμού στο Δήμο Σταυρούπολης

Την ανάδειξη του φυσικού και αρχαιολογικού χώρου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προωθεί ο Δήμος Σταυρούπολης, καθώς πραγματοποιεί Συνέδριο εναλλακτικού τουρισμού

Την ανάδειξη του φυσικού και αρχαιολογικού χώρου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προωθεί<...> ο Δήμος Σταυρούπολης, καθώς πραγματοποιεί Συνέδριο εναλλακτικού τουρισμού στις 15 και 16 Μαΐου. Στόχος αυτής της διήμερης εκδήλωσης είναι να προβληθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η προνομιούχα σε φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο, περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και να ενημερωθούν οι σύνεδροι για τους ρυθμούς που ακολουθούνται σήμερα, προκειμένου να επιτευχθεί ορθολογική τουριστική ανάπτυξη, τόσο στη Θράκη, όσο και στην Ανατολική Μακεδονία. Το συνέδριο θα γίνει στο κέντρο των Κομνηνών, που ανήκει στο δήμο της Σταυρούπολης. Στο πλαίσιο της όλης διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί και διαπολιτισμική εκδήλωση, που θα αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα με παραδοσιακή τοπική γευσιγνωσία και λαογραφία από αρκετούς συλλόγους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια της Ξάνθης.

Η ατζέντα του Συνεδρίου

Σύμφωνα με το δήμο της Σταυρούπολης το συνέδριο περιλαμβάνει ακόμη και τα εξής: Τοπική παραδοσιακή γαστρονομία με φαγητά και γλυκά, τα οποία θα παρασκευάσουν σύλλογοι παλιννοστούντων, μεταναστών, προσφύγων, αλλά και ντόπιων κατοίκων, παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων, τα οποία διατηρούν επί πολλά χρόνια την παράδοση και τα δρώμενα της Θράκης και έκθεση λαογραφικών ειδών και αντικειμένων. Το συνέδριο διοργανώνουν από κοινού η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμος της Σταυρούπολης και η Αναπτυξιακή Εταιρία Ξάνθης ΑΕ, ενώ έχουν κληθεί να παραστούν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γγ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αγγελόπουλος κ.α., ενώ εισηγήσεις θα γίνουν από ειδικούς της Αγροτοτουριστικής Εταιρίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θράκης κλπ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024