Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σχέδιο εκκένωσης της πόλης

Αναπόφευκτη η επίθεση τρομοκρατών στο Λονδίνο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Μάιος 2004, 00:00

Μετά την επίθεση στην Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου, σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος του Λονδίνου με τον διευθυντή της αστυνομίας αποφάσισαν τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου σχεδίου εκκένωσης του Λονδίνου σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης, με δεδομένο ότι...

Μετά την επίθεση στην Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου, σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος του Λονδίνου με τον διευθυντή της αστυνομίας αποφάσισαν<...>

τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου σχεδίου εκκένωσης του Λονδίνου σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης, με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο είναι `αναπόφευκτο` και το θέμα είναι `πότε θα συμβεί και όχι αν θα συμβεί`, όπως τονίζουν δημοσιεύματα του Βρετανικού ηλεκτρονικού τύπου.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός για το Λονδίνο της Βρετανικής κυβέρνησης κ. Nick Raynsford, τα μέτρα λαμβάνονται προφυλακτικά, ενώ δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή, και στόχος είναι να μην δημιουργηθεί πανικός. Το σχέδιο σύντομα θα διανεμηθεί σε όλα τα δημαρχία της Βρετανίας.

Το σχέδιο δεν σταματά μόνο στο πως θα εκκενωθεί η πόλη αλλά προχωρά και στην παροχή πληροφοριών προς τις αρχές που θα παραλάβουν τον κόσμο έξω από την πόλη. Οι εταιρίες μαζικής μεταφοράς, οι υπηρεσίες έκτακτου κινδύνου, οι τοπικές αρχές και τα νοσοκομεία έχουν συντονισθεί και προγραμματισθεί ώστε να εφαρμόσουν μαζικά σχέδια εκκένωσης σε οποιαδήποτε περιοχή του Λονδίνου και αν χρειασθεί.

“Για λόγους ασφαλείας δεν θα αποκαλύψουμε λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, οι τοπικές αρχές έχουν καταγράψει κτίρια όπου μπορούν να φιλοξενήσουν σημαντικό αριθμό ανθρώπων και έχουν κανονίσει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος θα μεταφερθεί εκεί”, τονίζει ανακοίνωση του Γραφείου του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού που είναι υπεύθυνος για τα τοπικά θέματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εκκένωση είναι μόνο ένα μέρος της μεγάλης δουλειάς που έχει γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης όπως είναι και τα τρομοκρατικά κτυπήματα”.

Το σχέδιο βέβαια δεν προβλέπει την ολοκληρωτική εκκένωση του Λονδίνου με τους 8 εκατ. κατοίκους του, αλλά συγκεκριμένων τομέων, όπως το κέντρο και το City, το εμπορικό κέντρο όπου συγκεντρώνεται κόσμος για ψώνια και διάφορες άλλες περιοχές της πόλης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top