Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε τάσεις μείωσης οι τιμές των ξενοδοχείων…θα ελέγχονται τα φαινόμενα υπερτιμολογήσεων

Με τάσεις μείωσης οι τιμές των ξενοδοχείων…θα ελέγχονται τα φαινόμενα υπερτιμολογήσεων

Στα περσινά επίπεδα με τάσεις μείωσης μέχρι 10% θα κινηθούν φέτος, τόσο στην Αθήνα όσο και στις άλλες τουριστικές περιοχές, οι τιμές των ξενοδοχείων, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος…

Στα περσινά επίπεδα με τάσεις μείωσης μέχρι 10% θα κινηθούν φέτος, τόσο στην Αθήνα όσο και στις άλλες<...> τουριστικές περιοχές, οι τιμές των ξενοδοχείων, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την υπό κατασκευή μαρίνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων της Αττικής έχει διαθέσει το 90% των δωματίων, για την κάλυψη των αναγκών της Ολυμπιακής φιλοξενίας σε προσιτές τιμές, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 10% επί του συνόλου των ξενοδοχείων. Τόνισε δε ότι όπου υπήρξαν τέτοια περιστατικά, ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ, ενώ προσέθεσε ότι ανάλογα φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε άλλες πόλεις και χώρες που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς αγώνες.

Όσον αφορά στην πορεία των εργασιών στη μαρίνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε ότι σε 25 μέρες το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα εγκαινιαστεί, ώστε να τεθεί στην υπηρεσία των Ολυμπιακών αναγκών και αμέσως μετά θα παραδοθεί στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού.

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού αναφερόμενος στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ υπογράμμισε τα εξής: «Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, προγραμματίζουμε με βάση την κοινωνική ευαισθησία, έτσι ώστε όλοι οι συμπατριώτες μας να έχουν δικαίωμα στην ξεκούραση και στην ποιοτική αναψυχή».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024