Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΞΕΕ: Εκατοντάδες ξενοδοχεία στα πρόθυρα του λουκέτου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Μάιος 2004, 00:00

“Εκατοντάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας”, σύμφωνα<...>

με τη διευθύντρια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αγνή Χρηστίδου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Business & Travel. Η κ. Χρηστίδου πρόσθεσε ότι το κόστος λειτουργίας των μονάδων αυξάνεται, ενώ την ίδια ώρα οι tour operators πιέζουν για νέες εκπτώσεις. Ανέφερε ακόμη ότι η αύξηση στη τιμή του πετρελαίου δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στον κλάδο της ξενοδοχίας.

Η κ. Χρηστίδου επισήμανε στον Χάρη Ντιγριντάκη πως φέτος διανύουμε την τέταρτη αρνητική χρονιά για τον τουρισμό αλλά και πως δεν εκμεταλλευτήκαμε την προολυμπιακή περίοδο με τον τρόπο που θα έπρεπε ούτως ώστε η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων να αποτελέσει όχι μόνο τονωτική ένεση για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον. Η εκάστοτε ηγεσία, όπως σημείωσε η διευθύντρια του ΞΕΕ δεν μπόρεσε να προβάλλει και να διαφημίσει σωστά και συστηματικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν είτε λόγω ακατάλληλης διαχείρισης των οικονομικών  πόρων είτε λόγω της διασποράς των αρμοδιοτήτων των τουριστικών φορέων.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την κα. Χρηστίδου, μέρος της ευθύνης ανήκει και στους ίδιους τους ξενοδόχους οι οποίοι δεν έχουν εμπιστευθεί ακόμα τις στρατηγικές του marketing για την προώθηση του προϊόντος τους. Προσέθεσε δε ότι το ΞΕΕ παρέχει σχετική ενημέρωση στους ξενοδόχους, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα τις απεριόριστες δυνατότητες που τους προσφέρει ο τομέας του marketing.

Επίσης η κ. Χρηστίδου, συμπλήρωσε πως τα χρήματα που οι ξενοδόχοι δίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν διοχετεύονται προς την προβολή του προϊόντος τους, αφήνοντας αιχμές εναντίον των αρμόδιων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι σπαταλούν άσκοπα τους πόρους. Το κλειδί για την διευθύντρια του ΞΕΕ, είναι να υπάρξει εποπτεία και καθοδήγηση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης (περιφέρειες και νομαρχίες), εφόσον αυτοί δεν διαθέτουν την απαραίτητη γνώση ώστε να προβούν στις κατάλληλες κινήσεις προβολής.

Η κ. Χρηστίδου υπογράμμισε, πως παρά τις επί μέρους αντιξοότητες, το ξενοδοχειακό προϊόν της χώρας είναι εξαιρετικό και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί η Αθήνα ένας δημοφιλής προορισμός ακόμα και για μικρές εξορμήσεις. Τουριστικοί φορείς και πολιτική ηγεσία πρέπει να συνεργαστούν με σκοπό να δώσουν στον τουρισμό την θέση που του αξίζει ούτως ώστε να γίνει η αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας, κατέληξε η διευθύντρια του ΞΕΕ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top