Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςSOS για τις χαμηλές αφίξεις αμερικανών τουριστών

SOS για τις χαμηλές αφίξεις αμερικανών τουριστών

Την ενίσχυση των τουριστικών αφίξεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα ζητά η ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου από την Ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού…

Την ενίσχυση των τουριστικών αφίξεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα ζητά η ηγεσία του<...> Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου από την Ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Σε χθεσινή εκδήλωση του επιμελητηρίου ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Τριβυζάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τα χαμηλά επίπεδα αμερικανών τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι το 1984 οι αφίξεις τουριστών από Αμερική έφτασαν τις 480.000. Ενώ το 2003 ήταν μόλις 40.000.

Ο κ. Τριβυζάς αναλύοντας το νέο ανταγωνιστικό τουριστικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί υποστήριξε ότι η Ελλάδα σημειώνει πτώση 8% από αφίξεις Αμερικανών τουριστών ενώ η Τουρκία και η Ιταλία τετραπλασιάζουν και εξαπλασιάζουν τα μεγέθη τους. Επίσης είπε ότι και η Γιουγκοσλαβία τελευταία μπαίνει δυναμικά στην τουριστική αγορά της Μεσογείου ως φτηνός-ανταγωνιστικός προορισμός.

Σε συνέχεια, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου ανακοίνωσε σημαντικές δράσεις που έχει ενεργοποιήσει για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και την αύξηση των αφίξεων Αμερικανών τουριστών υψηλού επιπέδου της χώρας μας. Ειδικότερα, οι δράσεις είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

  • Προσφέρει σημαντικούς πόρους σε Αμερικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες για την αντιπροσώπευση trade shows και εκθέσεων.
  • Σε συνεργασία με την Martakis Tourism Consultans θα διοργανώσει το φθινόπωρο στην Αθήνα ένα σημαντικό πολιτιστικό-τουριστικό workshop.

Αναφερόμενος στο χαμηλό διαφημιστικό budget για την προβολή της χώρας μας ο κ. Τριβυζάς υποστήριξε από τις 27 εταιρίες που πουλούσαν αποκλειστικά τουριστικά πακέτα της Ελλάδος έμεινε μόνο μία με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ευρώ ετησίως από διαφήμιση από τις εν λόγω εταιρίες (tour operators).

Τέλος ο Υφυπουργός τουρισμού κ. Α. Λιάσκος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση επισήμανε ότι θα στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου αλλά και θα βοηθήσει με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου την αύξηση των αφίξεων Αμερικανών επισκεπτών προς την Ελλάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024