Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ διεθνής κοινότητα…νοιώθει ασφάλεια στην Αθήνα του 2004

Η διεθνής κοινότητα…νοιώθει ασφάλεια στην Αθήνα του 2004

Παρά τα τελευταία δυσμενή σχόλια του ξένου τύπου που μίλαγαν για “πρόχειρους” και ανασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες και τις επίμαχες ταξιδιωτικές οδηγίες, η διεθνής κοινότητα φαίνεται ότι θέλει να κατεβάσει τους τόνους…

Παρά τα τελευταία δυσμενή σχόλια του ξένου τύπου που μίλαγαν για “πρόχειρους” και ανασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες<...> και τις επίμαχες ταξιδιωτικές οδηγίες, η διεθνής κοινότητα φαίνεται ότι θέλει να κατεβάσει τους τόνους όσον αφορά την διοργάνωση των αγώνων στην Αθήνα.

Αυτό φάνηκε από τα μηνύματα που έδωσαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ισπανίας κατά την τριήμερη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια των αγώνων που ολοκληρώθηκε χθες.

Ο Larry M. Buendorf, Διευθυντής Ασφαλείας (Chief Security Officer), Ολυμπιακή Επιτροπή Ηνωμένων Πολιτειών σε δηλώσεις του υπογράμμισε τα έξης: “Εδώ στην Ελλάδα γίνεται ότι χρειάζεται και όλοι εργάζονται σκληρά. Η Ελλάδα θα διοργανώσει τους ασφαλέστερους Αγώνες που μπορεί να υπάρξουν.

Είναι αυτονόητο, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Μπορεί όμως κανείς να πράττει το καλύτερο δυνατό, να προετοιμάζεται και αυτό είναι το καλύτερο δυνατό. Επιθυμία μου είναι η συζήτηση να αρχίσει να επικεντρώνεται στους αθλητές και τα αγωνίσματα. Αυτό είναι το νόημα των Αγώνων και είναι πραγματικά απαραίτητο να επικεντρωθούμε σ αυτό το θέμα. Οι προετοιμασίες που γίνονται στον τομέα της ασφάλειας θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα – αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να στραφούμε στους αθλητές, να τους επιτρέψουμε να συναγωνιστούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να απολαύσουν τους καρπούς των
μόχθων τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε. Το μήνυμα που στέλνω στους αθλητές και το προσωπικό μας είναι ότι με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από τα όρια της χώρας μας, να ζήσουμε από κοντά αυτό το γεγονός, να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε όλα όσα έχει η Ελλάδα να προσφέρει”.

Από την πλευρά του ο Bob Myers, Διευθυντής Ασφαλείας της ομάδας της Αυστραλίας υπογράμμισε τα εξής: “Από τις επαφές που είχα με τους υπεύθυνους ασφαλείας στην Ελλάδα μπόρεσα να αντλήσω τις πληροφορίες που χρειαζόμουν. Είχα συσκέψεις και ενημερώσεις μαζί τους εκτός του πλαισίου της Διάσκεψης Ασφαλείας. Ήταν πολύ αναλυτικοί και διαπίστωσα πως κάνουν ό,τι μπορούν ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας να διεξαχθούν σε ασφαλείς συνθήκες. Κάνουν ό,τι μπορούν. Εργάστηκα στο Σίδνεϋ, ήμουν ο Διοικητής Ασφαλείας του Ολυμπιακού Χωριού και γνωρίζω την πίεση που υφίστανται [οι Έλληνες], γιατί και εμείς ζήσαμε παρόμοιες καταστάσεις. Κάνεις τη δουλειά σου και οι άλλοι σου λένε πώς να την κάνεις, ότι δεν την κάνεις καλά και στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργούν τα πράγματα. Απλά κάνουν υποθέσεις για το τι μπορεί να συμβεί. Δεν αφήνουν τους ανθρώπους να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους, δεν τους δίνουν τη δυνατότητα να το κάνουν, κι όλο θέτουν ερωτήματα. Έρχονται διάφοροι στη χώρα σου και σου λένε πώς να κάνεις το καθήκον σου. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό”.

Τέλος ο Victor Sanchez, Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Ισπανίας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Κατά τη γνώμη μου, γίνεται ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι θεατές και οι συμμετέχοντες να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία. Προσωπικά, πιστεύω ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτό το θέμα και συνεργάζεται με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και όλες τις χώρες που συμμετέχουν στην προετοιμασία για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων. Νομίζω ότι η Ελλάδα κάνει το καλύτερο που θα μπορούσε”.

Ο Marty Grenfell, Αξιωματούχος Ασφαλείας, ΕΟΕ Νέας Ζηλανδίας υποστήριξε με βεβαιότητα ότι η χώρα μας είναι ασφαλής, δηλώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: “Όσες φορές βρέθηκα στην Αθήνα αισθάνθηκα πολύ ασφαλής. Στατιστικά η Ελλάδα και η Αθήνα παρουσιάζουν συγκριτικά πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Υπάρχουν οι πόροι και το ανθρώπινο δυναμικό ώστε η Αθήνα να είναι ασφαλής πόλη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τo εγχείρημα είναι τεράστιο και πιστεύω ότι οφείλουμε να συγχαρούμε την Ελλάδα για τη συνεργασία της με ομάδα άλλων χωρών ώστε να διασφαλιστούν οι Αγώνες για την Ολυμπιακή οικογένεια και τους πολίτες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024