Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτο πόδι… η Χίος για την επέκταση του Αερολιμένα

Στο πόδι… η Χίος για την επέκταση του Αερολιμένα

Την άμεση επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης στον κρατικό αερολιμένα Χίου, ζητούν οι φορείς και οι κάτοικοι του νησιού. Ειδικότερα, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, και […]

Την άμεση επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης στον κρατικό αερολιμένα Χίου, ζητούν οι<...> φορείς και οι κάτοικοι του νησιού. Ειδικότερα, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, και στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία προς το αεροδρόμιο.

Από την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα του διαδρόμου του αεροδρομίου Χίου ήρθε στην επικαιρότητα ύστερα από την είδηση πως αεροπορική εταιρία που εκτελεί πτήσεις τσάρτερ απευθείας από τη Νορβηγία στη Χίο είναι προβληματισμένη από το γεγονός ότι το νέο μήκος του διαδρόμου κατά την απογείωση οριοθετήθηκε και καταγράφηκε στο Αεροναυτικό Εγχειρίδιο από τα 1500 μέτρα στα 1491. Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός αυτό επιφέρει αλλαγές στα σχέδια των εταιριών για το ωφέλιμο βάρος που πρέπει να έχουν κατά το ταξίδι τα αεροσκάφη σε σχέση με την ποσότητα των καυσίμων για να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Κοινό μέτωπο φορέων

Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, Ένωση ξενοδόχων, Ένωση ενοικιαζόμενων δωματίων, οι δήμαρχοι Ομηρούπολης και Αγίου Μηνά καθώς και οι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, Συνασπισμός) αλλά και άλλοι εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν προτάσεις όχι μόνο για το αεροδρόμιο αλλά και για το θέμα των μεγάλων έργων.

Ο νομάρχης Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης αναφέρθηκε στις εναλλακτικές περιοχές που είχε εξετάσει η μελέτη για νέο αεροδρόμιο και που αποκλείστηκαν, για να αναρωτηθεί γιατί να μη γίνει η επέκταση προς τα νότια.

Επίσης με αφορμή δημοσιεύματα αθηναϊκής εφημερίδας (δεν την κατονόμασε) που μιλούσε για υδράργυρο στο νερό της Χίου, δήλωσε ότι η ΝΑΧ θα προχωρήσει σε μήνυση για δυσφήμιση του νησιού.

Το ΣΤΕ “φρενάρει” τα έργα

Σημειώνεται ότι το διάστημα αυτό το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει προχωρήσει σε εντολή διακοπής των εργασιών για τη μεταφορά του δρόμου στα νότια του αεροδρομίου, που θα έδινε το δικαίωμα στον αερολιμένα Χίου να αποκτήσει μία επιπλέον ζώνη ασφαλείας, ύστερα από προσφυγή των κατοίκων της περιοχής και του Συλλόγου οικολογίας που διαφωνούν με την επέκταση λόγω κύρια του ιστορικού οικισμού του Κάμπου που συνορεύει με το αεροδρόμιο σήμερα.

Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι το θέμα του μήκους του διαδρόμου προσγείωσης (και ανεξάρτητα από το αίτημα για επέκταση) κινδυνεύει να αποτελέσει θέμα για… επιθεώρηση αφού ύστερα από το έλλειμμα των 9 μέτρων, βρέθηκε με πλεόνασμα 11 μέτρων. Αυτό μετά την απόφαση της ΥΠΑ να μετακινήσει το “κατώφλι” του διαδρόμου 10 μέτρα προς νότο και άλλα τόσα προς βορρά, σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πίττα που συναντήθηκε με το Διοικητή της ΥΠΑ κ. Μανούσο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024