Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΑσημένιο 2004 για την Ελλάδα: 378 Ελληνικές ακτές και 7 μαρίνες κερδίζουν “Γαλάζια Σημαία”

Ασημένιο 2004 για την Ελλάδα: 378 Ελληνικές ακτές και 7 μαρίνες κερδίζουν “Γαλάζια Σημαία”

Ολυμπιακή χρονιά φέτος και η Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει μια σημαντική διάκριση. Η χώρα μας κατέχει την 2η θέση στον κόσμο στις φετινές βραβεύσεις του διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”, με […]

Ολυμπιακή χρονιά φέτος και η Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει μια σημαντική διάκριση<...>. Η χώρα μας κατέχει την 2η θέση στον κόσμο στις φετινές βραβεύσεις του διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”, με 378 βραβευμένες ακτές και 7 μαρίνες, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

“Γαλάζια Σημαία”: ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σήμα στον κόσμο και απονέμεται κάθε χρόνο σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν αυστηρά κριτήρια καθαριότητας, οργάνωσης, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” δημιουργήθηκε από το διεθνή οργανισμό FEE – Foundation for Environmental Education (Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), το οποίο είναι Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος. Aρχισε να λειτουργεί το 1987 σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο θεσμό αφού εφαρμόζεται σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και, επίσης, στον Καναδά, στην Καραϊβική και στη Νέα Ζηλανδία.

Οι “Γαλάζιες Σημαίες” στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, φορέας του Προγράμματος, από το 1992, είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που ιδρύθηκε το 1951 και είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση της χώρας μας. Χορηγός των “Γαλάζιων Σημαιών” από το 2001 είναι η Alpha Bank, που καλύπτει τα βασικά έξοδα λειτουργίας του Προγράμματος.

Στο πρόγραμμα επίσης συμμετέχουν:

  • Το ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο στηρίζει το Πρόγραμμα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ενημερώνοντας το κοινό, μέσω της ΕΕΠΦ, με τις μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγματοληψιών της ποιότητας των νερών κολύμβησης, που διενεργούνται τακτικά στις ακτές καθ` όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναρτώνται στον Πίνακα Ανακοινώσεων της ακτής ώστε να ενημερώνονται οι λουόμενοι.
  • η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), που από το 2002, φροντίζει για την ενημέρωση των παράκτιων δήμων της χώρας, ώστε να συμμετάσχουν αποτελεσματικά στο Πρόγραμμα.
  • Από φέτος, συμμετέχει στο Πρόγραμμα και το νεοιδρυθέν Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, το οποίο εγκαινιάζει μια νέα τακτική υποστήριξης και προβολής της Γαλάζιας Σημαίας, η οποία είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό όπλο προσέλκυσης επισκεπτών στη χώρα μας και ταυτόχρονα εργαλείο προστασίας ενός σημαντικού αγαθού της πατρίδας μας, των ελληνικών ακτών. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίδουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024