Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπερυπουργείο Τουρισμού με σημαντικές αρμοδιότητες για την ανάπτυξη της ισχυρής Βιομηχανίας

Υπερυπουργείο Τουρισμού με σημαντικές αρμοδιότητες για την ανάπτυξη της ισχυρής Βιομηχανίας

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είναι αποφασισμένος να δώσουν νέα πνοή στην κατακερματισμένη Τουριστική Βιομηχανία δίνοντας σημαντικές αρμοδιότητες στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή…

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είναι αποφασισμένος να δώσουν νέα πνοή στην κατακερματισμένη Τουριστική Βιομηχανία δίνοντας<...> σημαντικές αρμοδιότητες στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Η αλλαγή πλεύσης και οι νέες κατευθυντήριες γραμμές στον Ελληνικό Τουρισμό θα αναλυθούν στην ομιλία του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ, την ερχόμενη Τετάρτη. Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο μαμούθ στο οποίο ορίζονται ευρύτατες αρμοδιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το νέο Υπουργείο τίθεται συναρμόδιο με Υπουργεία όπως το ΠΕΧΩΔΕ, το Οικονομίας και Οικονομικών και το Δημόσιας Τάξεως, σε θέματα που αφορούν την εκπόνηση Εθνικών Περιφερειακών και τοπικών ειδικών χωροταξικών προγραμμάτων για κύριες και δευτερεύουσες ειδικές τουριστικές υποδομές στην έκδοση προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν την γεωγραφική ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.

Πρέπει να τονίσουμε ότι σημαντικά θέματα τουριστικής ευθύνης απαιτούν συλλογική κυβερνητική δράση όπως μεταξύ άλλων:

  • Η ανάπτυξη της Τουριστικής Αστυνομίας για την υποστήριξη της τουριστικής πολιτικής.
  • Ο καθορισμός γεωγραφικών περιοχών προτεραιότητας της τουριστικής πολιτικής.
  • Η θέσπιση κινήτρων για τη μεταφορά προσβασιμότητα και στην εν γένει ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων.

Αναβαθμίζεται ο ΕΟΤ

Επίσης, αποκτά νέο ηγετικό ρόλο ο ΕΟΤ αλλά με προκαθορισμένους ρόλους. Σε προτεραιότητα τίθεται η προβολή του Ελληνικού Τουρισμού με όλες τις σύγχρονες επικοινωνιακές μεθόδους. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονος προσανατολισμός για τη δημιουργία ασφαλιστικού οργανισμού από τον ΕΟΤ για την ασφαλιστική κάλυψη των επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα υφίστανται ζημιές από κρίσεις οφειλόμενες σε ανωτέρα βία ή γεγονότα και καταστάσεις για τα οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024