Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΚίνδυνος θάνατος… τα τουριστικά και τα σχολικά λεωφορεία

Κίνδυνος θάνατος… τα τουριστικά και τα σχολικά λεωφορεία

Κίνδυνος θάνατος τουριστικά λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής καθώς κρίθηκαν σε μεγάλο ποσοστό ακατάλληλα από τα ΚΤΕΟ. Συγκεκριμένα, “χειρόφρενο” τράβηξαν αναγκαστικά ένα στα πέντε σχολικά λεωφορεία και ένα […]

Κίνδυνος θάνατος τουριστικά λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής καθώς κρίθηκαν σε μεγάλο ποσοστό ακατάλληλα από τα ΚΤΕΟ<...>. Συγκεκριμένα, “χειρόφρενο” τράβηξαν αναγκαστικά ένα στα πέντε σχολικά λεωφορεία και ένα στα δέκα τουριστικά λεωφορεία.

Ειδικότερα, ένα στα πέντε σχολικά λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους κρίθηκαν από τις αρχές του 2004 έως σήμερα ακατάλληλα από τα ΚΤΕΟ Ελληνικού και Χολαργού και με εντολή της Νομαρχίας Αθηνών ακινητοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από αυτά βρέθηκαν με βλάβες στο τιμόνι, στα φρένα, στα αμορτισέρ και στους ταχογράφους, ενώ κυκλοφορούσαν με φθαρμένα λάστιχα και χωρίς ζώνες ασφαλείας, μεταφέροντας μικρά παιδιά.

Ελλιπής η συντήρηση

Σε ό,τι αφορά στα τουριστικά λεωφορεία, ένα στα δέκα δεν εκτελούν δρομολόγια, με εντολή της Νομαρχίας, έως ότου επανεξεταστούν από τα ΚΤΕΟ. Τα περισσότερα από αυτά βρέθηκαν με φθαρμένα λάστιχα, βλάβη στα φρένα, στο τιμόνι και στην ευθυγράμμιση, γεγονός που κρίθηκε πως συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024