Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ελλάδα ή Τουρκία ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός των Άγγλων τουριστών

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Νοέμβριος 1999, 00:00

ΛΟΝΔΙΝΟ-WTM '99. Σύμφωνα με στοιχεία του Τουριστικού Οργανισμού της Τουρκία<.>ς που δόθηκαν προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια της World Travel Market '99<...>

, με τίτλο "Τουρκία 2000", η Τουρκία ήταν ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός των Βρετανών τουριστών κατά το 1998, με περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες. Το 1999 ο αριθμός των αφίξεων αναμένεται να φτάσει τους 800.000 Βρετανούς.
Τα στοιχεία αυτά όμως έρχονται σε αντίθεση με τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας και της έρευνας της AC Nielsen τα οποία αναφέρουν ότι την περασμένη χρονιά οι αφίξεις των Άγγλων στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο. Το δελτίο τύπου της Τουρκίας δεν αναφέρει ούτε την πηγή ούτε και ότι πρώτος προορισμός των Άγγλων τουριστών είναι η Ισπανία.
Ο διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού της Τουρκίας αναφέρει ότι μετά τα προβλήματα των σεισμών του 1999 όλα τα προβλήματα της Τουρκίας έχουν σταματήσει να υφίστανται ακόμα και η τρομοκρατία και η χώρα έχει τώρα βάλει σαν πρώτη προτεραιότητα τον τουρισμό.
Ακόμα, το State Airport Authority της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι μετά από τα προβλήματα με τον τουρισμό την καλοκαιρινή περίοδο, αποφασίσθηκε η παροχή έκπτωσης 50% στα τέλη προσγείωσης και στα τέλη εξυπηρέτησης επιβατών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έτσι ώστε να προσελκύσει η Τουρκία περισσότερο χειμερινό τουρισμό. Ήδη η πολιτική αυτή άρχισε να εφαρμόζεται από την 1η Νοεμβρίου 1999 και θα ισχύει μέχρι την 31η Μαρτίου 2000. Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται για τις απ' ευθείας πτήσεις στο αεροδρόμιο του Dalaman και του Bodrum.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top