Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δύο νέες εξαγορές από το Carlson Wagonlit Travel

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Ιούνιος 2004, 00:00

Συνεχίζοντας την στρατηγική ανάπτυξης που έχει δρομολογήσει ο ταξιδιωτικός οργανισμός Carlson Wagonlit Travel ολοκλήρωσε πρόσφατα<...>

τις διαδικασίες εξαγοράς του ταξιδιωτικού γραφείου Maritz Corporate Travel που έχει έδρα τις ΗΠΑ και συγχώνευσης του Protravel που έχει έδρα τη Γαλλία.

Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, Federal Trade Commission (FTC), ενέκρινε  στο τέλος του Απριλίου την απόκτηση του Maritz Corporate Travel (MCT) από τον ταξιδιωτικό οργανισμό Carlson Wagonlit Travel. Το αρμόδιο τμήμα της Carlson Wagonlit Travel και η ομάδα που έχει αναλάβει τις διαδικασίες συγχώνευσης τους ερχόμενους μήνες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να εναρμονισθούν οι τρόποι λειτουργίας, οι νοοτροπίες, και ο τρόπος εργασίας των δύο ταξιδιωτικών οργανισμών.

Παράλληλα, η Carlson Wagonlit Travel συγχωνεύθηκε με την Protravel στην Γαλλία, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, μετά από την αποδοχή της αίτησης για συγχώνευση από τις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας στο τέλος του Μαρτίου. Έτσι, η εταιρία Protravel είναι πια θυγατρική της Carlson Wagonlit Travel Γαλλίας. Η νέα διοίκηση βρίσκεται στο τέλος των ενεργειών ολοκλήρωσης των διαδικασιών ώστε η εταιρία να λειτουργεί με ενιαίο τρόπο και να εξελιχθεί σε `ηγέτη` στην Γαλλική αγορά.

Με τους κατάλληλους ανθρώπους και τη δομή που υπάρχει τώρα, η εταιρία πετυχαίνει μια ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών της στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, με στόχο το όφελος και των πελατών της, αλλά και των εργαζομένων της. Με αυτές τις δύο συγχωνεύσεις, η Carlson Wagonlit Travel εδραιώνει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά των εταιριών που ασχολούνται με τα επαγγελματικά ταξίδια (Travel Management Companies) και συνεχίζει να επιδεικνύει τον πρωταρχικό της ρόλο αυτή την χρονική περίοδο που ολόκληρη η βιομηχανία των ταξιδιών συνενώνεται.

Η ανάπτυξη των εργασιών της Carlson Wagonlit Travel στις ΗΠΑ και τη Γαλλία επιφέρει ένα επιπλέον έσοδο της τάξεως των 1,7 δισ. δολαρίων Αμερικής το οποίο προστίθεται στην υπάρχουσα εσωτερική ανάπτυξη του οργανισμού για το 2004.

Γενικά, η Carlson Wagonlit Travel προβλέπει αύξηση των πελατών της για το 2004 κατά 4-5% για τις ΗΠΑ και την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ενώ για την Ασία αναμένει ο αριθμός αυτός να είναι διψήφιος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top