Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνέργεια και συνεργασία με όλους τους φορείς για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη καμπή του τουρισμού

Συνέργεια και συνεργασία με όλους τους φορείς για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη καμπή του τουρισμού

“Πήρα την πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χαλκιδικής και κυρίως με τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα λεπτή καμπή. Η ίδρυση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και η διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό συνιστούν…

“Πήρα την πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χαλκιδικής και κυρίως<...> με τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα λεπτή καμπή. Η ίδρυση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και η διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό συνιστούν εγγύηση για το μέλλον. Προϋπόθεση, όμως, για να πετύχει η νέα τουριστική πολιτική είναι η συνέργεια και οι συνεργασίες με όλους όσους άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με τον τουρισμό, Αυτοδιοίκηση -Νομαρχιακή και Τοπική- επαγγελματικοί φορείς του τουρισμού. Με μεγάλη ικανοποίηση σημείωσα σήμερα, ότι η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα θετική. Με πολύ αισιοδοξία, εμπιστοσύνη και προσδοκίες ο τουριστικός κόσμος της χώρας επενδύει στο μέλλον του, μέσα από την νέα πολιτική και στρατηγική μας για τον τουρισμό. Βγαίνω καλύτερα ενημερωμένος, έχοντας άμεση γνώση ακόμα και των τοπικών προβλημάτων, που άπτονται του τουρισμού. Στην Αθήνα, τώρα που δουλεύουμε για την εκπόνηση των τελικών μας κειμένων και βεβαίως για την κατάρτιση του νέου νομοσχεδίου θα λάβουμε υπόψη μας όλα αυτά που πληροφορηθήκαμε ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα, γιατί πρέπει να σας πω ότι ο σημερινός μας προορισμός είναι ο πέμπτος κατά σειρά. Πιστεύω, ότι η συνολική μας πρόταση στο μέλλον θα είναι εκείνη που ανταποκρίνεται με σιγουριά στις προσδοκίες και την προοπτική για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος με πλήρη αξιοποίηση του μετα-ολυμπιακού τοπίου θα αποδειχθεί στην πράξη ως η προμετωπίδα της αναπτυξιακής πολιτικής της νέας Ελλάδος”, τόνισε ο υπουργός τουρισμού Δημ. Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Χαλκιδική, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεών του σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής κίνησης και για τα προβλήματα, που απασχολούν τους φορείς του τουρισμού.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων στα γραφεία της Νομαρχίας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο. Στη συνέχεια ο Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με τοπικούς παράγοντες και τουριστικούς φορείς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εθνική πολιτική και τους στόχους της ο υπουργός είπε ότι “Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό προέρχεται από την συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους φορείς αλλά κυρίως ανάμεσα στα κόμματα. Κατ` επανάληψη έχω πει στη Βουλή, ότι η στρατηγική μας για τον τουρισμό δεν μπορεί παρά να είναι εθνική. Είναι ένα πεδίο, στο οποίο δεν υπάρχει θέση για τα μικρά και τα ασήμαντα, που συνοδεύουν συνήθως τις άσκοπες κομματικές αντιπαραθέσεις. Μας ενώνει η κοινή προοπτική και η κοινή ανάγκη, με άλλα λόγια διαμορφώνεται κοινή συνείδηση για το μέλλον του τουρισμού, ο οποίος είναι και ο μοναδικός τομέας που απέμεινε, για να γίνουν εντυπωσιακές αναπτυξιακές κινήσεις. Σήμερα περίπου το 1/5 του ενεργού δυναμικού της χώρας ασχολείται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. Εκεί είναι που πάσχουμε, εκεί είναι που επενδύουμε με ελπίδες και προσδοκία. Χαίρομαι, γιατί όλοι συμφωνούν, πως πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναδείξουμε κοινούς στόχους για να βγούμε μπροστά στο διεθνές σκληρό ανταγωνιστικό τοπίο. Και το τρίπτυχο πάνω στο οποίο στηρίζεται ο ελληνικός τουρισμός είναι πολιτισμός-περιβάλλον- ανάπτυξη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024