Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξάνεται η απορρόφηση του ΕΠ.ΑΝ στον κλάδο του τουρισμού

Αυξάνεται η απορρόφηση του ΕΠ.ΑΝ στον κλάδο του τουρισμού

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον πρωθυπουργό, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του πρώτου για την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος `Ανταγωνιστικότητα` (ΕΠ.ΑΝ), το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον πρωθυπουργό, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης<...> του πρώτου για την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος `Ανταγωνιστικότητα` (ΕΠ.ΑΝ), το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, που αντιπροσωπεύει το 9,2% του συνολικού προγράμματος, την επομένη των εκλογών βρισκόταν σε ποσοστό απορρόφησης μόλις 11,8%. Σήμερα είναι ήδη στο 17,1%.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΠ.ΑΝ, καλύπτει τους κρίσιμους τομείς της Βιομηχανίας, της Ενέργειας, της Έρευνας & της Τεχνολογίας, του Τουρισμού, αλλά και -μετά την αναθεώρησή του- ένα σημαντικό μέρος του τριτογενούς τομέα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΠΑΝ είναι 6,4 δισ. Ευρώ από τα οποία 3,2 δισ. αποτελεί δημόσια δαπάνη (30% κοινοτικοί πόροι + 20% εθνικοί πόροι) και 3,2 δισ. ευρώ ιδιωτική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφας “Έχουν ήδη διαπιστωθεί οι ανάγκες περαιτέρω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω της χρηματοδότησης νέων κλάδων επιχειρήσεων και νέων σχημάτων συνεργασιών, αλλά και αναδιοργάνωσης των δράσεων στους τομείς της Ενέργειας και του Τουρισμού.”

Μεταξύ των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο Ανάπτυξης και αφορούν στον κλάδο του τουρισμού είναι και αναδιοργάνωση των δράσεων στον τομέα του Τουρισμού (σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης), με στόχο να γίνουν πιο ελκυστικές και να υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

“Στο υπουργείο Ανάπτυξης, το τελευταίο τρίμηνο έχει πραγματοποιηθεί σημαντικό έργο υποδομής για την υλοποίηση του ΕΠΑΝ. Αταλάντευτος στόχος μας είναι να μη χαθεί ούτε μια ημέρα, ούτε ένα ευρώ. Είμαστε προσηλωμένοι στην ποσοτική και ποιοτική επιτυχία του προγράμματος που εγγυάται την επίτευξη πολλών από τους βασικούς στόχους της αναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης και σημαντικό μέρος των προγραμματικών εξαγγελιών μας”, υπογράμμισε ο κ. Σιούφας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024