Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Περιηγήσεις και άγονη γραμμή θα καλύπτουν τα πρώτα υδροπλάνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Ιούνιος 2004, 00:00

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν τις πτήσεις τους από τη Βόρεια Ελλάδα τα πρώτα τρία υδροπλάνα της ελληνοκαναδικών συμφερόντων<...>

εταιρίας “Air Sea Lines”. Μετά από 64 χρόνια απουσίας τα υδροπλάνα επιστρέφουν στη χώρα μας καλύπτοντας για τους πρώτους μήνες περιηγητικές και μισθωμένες πτήσεις με αφετηρία το “Πόρτο Καρράς”.

Τα δρομολόγια των υδροπλάνων θα εκτελούνται από και προς τις θαλάσσιες περιοχές του “Πόρτο Καρράς” Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, της Πάτρας, μικρά νησιά που δεν έχουν αεροδρόμιο ή μεγάλο λιμάνι, ώστε να είναι εφικτή η εύκολη προσέγγισή τους από πλοία.

Στη συνέχεια, η εταιρία θα δραστηριοποιηθεί και στις λεγόμενες άγονες γραμμές, συνδέοντας τα νησιά μεταξύ τους με τακτικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των τουριστών. Στο πλαίσιο αυτό σύντομα αναμένεται να μεταβληθούν σε πλωτά αεροδρόμια, της Κρήτης και της Σύρου.

Οι προορισμοί που θα εξυπηρετούν οι πτήσεις θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση και θα μεταφέρουν τουρίστες σε έξι θαλάσσιες περιοχές της χώρας, για την εκτέλεση των δρομολογίων των υδροπλάνων.

Το πρώτο διάστημα οι χειριστές των υδροπλάνων της εταιρίας θα είναι Καναδοί, οι οποίοι αργότερα θα αντικατασταθούν από Έλληνες που θα εκπαιδευτούν στη σχολή χειριστών υδροπλάνων που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

Η εταιρία που ξαναφέρνει τα υδροπλάνα στην Ελλάδα μετά από περίπου έξι δεκαετίες, είναι η “Pegasus Aviation” και ανήκει κατά 51% στον καναδικό όμιλο “Harbour Air Lines”, με έδρα το Βανκούβερ και κατά 49% στον Ελληνοκαναδό επιχειρηματία Μιχαήλ Πατέλλη, ο οποίος ανέλαβε και τη διαχείρισή της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top