Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός Τουρισμός

Η δυναμική του Αθλητικού Τουρισμού αναδείχθηκε στη Ρόδο

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Ιούνιος 2004, 00:00

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική διεθνή συμμετοχή από τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία<...>

, την Τουρκία, το Βέλγιο, τη Νότιο Αφρική, την Ολλανδία και την Κύπρο, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το τριήμερο παγκόσμιο συνέδριο για τον Αθλητικό Τουρισμό που οργανώθηκε στη Ρόδο 4 με 6 Ιουνίου.

Για τον τρόπο του καθορισμού του προφίλ των αθλητικών τουριστών και την σημαντικότητα που έχει για τον περαιτέρω σχεδιασμό και ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού μίλησε ο Dr. Charles Pigeassou από το University of Montpellier στη Γαλλία. Ο Δρ. Γιάννης Αυθίνος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσίασε επινοητικούς τρόπους που μπορούν να αναπτυχθούν προγράμματα αθλητικού τουρισμού σε κρουαζιερόπλοια.  Τις τάσεις και το μέλλον του αθλητικού τουρισμού ανέπτυξε ο Dr. Juergen Schwark από το University of Gelsenkirchen, στη Γερμανία, ενώ στο μάρκετινγκ προορισμού αθλητικού τουρισμού επικεντρώθηκε η ομιλία της Δρ. Δήμητρας Παπαδημητρίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τις επιπτώσεις του αθλητικού τουρισμού ανέλυσε ο Dr. Sean Gammon από το University of Luton στη Μεγάλη Βρετανία και ο κ. Γιώργος Μπεμπέτσος από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την τελετή έναρξης του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο στάδιο Ρόδου.

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου ο Dr. Ali Tekin από το University of Mugla στην Τουρκία μίλησε για την ψυχαγωγία και άθληση στα ξενοδοχεία,  ενώ την ελληνική προσέγγιση στο θέμα παρουσίασε ο Δρ. Γιώργος Κώστα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιου της Θράκης.

Για τη διοίκηση ολικής ποιότητας στον αθλητικό τουρισμό μίλησε ο Dr. Paul DeKnop, Free University of Brussels,  ενώ η κ. Ελένη Γλυνιά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης μίλησε για την ενσυναίσθηση ως παράγοντα ποιότητας υπηρεσιών στον αθλητικό τουρισμό.

Το θεσμό της χορηγίας στην υπηρεσία των αθλητικών εκδηλώσεων παρουσίασε ο Δρ. Γιώργος Τζέτζης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Dr. Brent Rithcie από το University of Canberra της Αυστραλίας μίλησε για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και το παράδειγμα της Αυστραλίας.
Τέλος, για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αξία των Ολυμπιακών αγώνων μίλησε ο Dr. Leo Jago, από το Victoria University, της Αυστραλίας.
Το Σάββατο και η Κυριακή συμπληρώθηκαν με μία σειρά σημαντικών παρουσιάσεων, μελετών περιπτώσεων και εργασιών από μία πληθώρα επιστημόνων και επαγγελματιών του Αθλητικού Τουρισμού.

Μεταπτυχιακές σπουδές στον Αθλητικό Τουρισμό

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Ερευνητική Μονάδα Ελλάδας του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητικού Τουρισμού που έχει δημιουργηθεί στο T.E.I. Κρήτης με συνδιοργανωτές το Δήμο Ροδίων, το Skal International και το Διεθνές Συμβούλιο Αθλητικού Τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Μονάδας Ελλάδας καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης Δρ. Δημήτρης Τερζάκης ανέφερε ότι το συνέδριο πέτυχε τους στόχους του που ήταν να μπουν οι βάσεις της ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού για την προετοιμασία μιας ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, στους στόχους της Ερευνητικής Μονάδας είναι η δημιουργία σε συνεργασία με αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες του εξωτερικού, μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, αναπτύσσοντας θέματα που θα αφορούν στην εφαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα της μετά-Ολυμπιακών Αγώνων εποχής έχοντας ένα σύνολο αξιόλογων ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top