Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιευρύνεται η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συνδέσμων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων

Διευρύνεται η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συνδέσμων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συνδέσμων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (EFAPCO) ξεκίνησε με ιδρυτικά μέλη τους Συνδέσμους οργανωτών συνεδρίων του Βελγίου, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Πορτογαλίας […]

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συνδέσμων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (EFAPCO) ξεκίνησε με ιδρυτικά μέλη τους<...> Συνδέσμους οργανωτών συνεδρίων του Βελγίου, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Πορτογαλίας και επίκειται η είσοδος των αντίστοιχων Συνδέσμων της Ιρλανδίας, της Μεγ. Βρετανίας, ενώ θα ενταχθεί και ο υπό σύσταση Σύνδεσμος της Κύπρου και της Ουγγαρίας. Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, επίσης, από ιδιωτικές επιχειρήσεις της ευρωπαϊκής συνεδριακής αγοράς, στις οποίες παρέχεται η δυνατότητα ένταξης στην Ομοσπονδία με την ιδιότητα του συνδεδεμένου μέλους. Ειδικότερα, σύμφωνα με το καταστατικό της EFAPCO, η σύνθεση των μελών έχει καθοριστεί ως εξής:

  • Πλήρη μέλη είναι μόνο οι επαγγελματικές Ενώσεις του κλάδου.
  • Συνδεδεμένα μέλη είναι οι επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό (οργανωτές, ξενοδοχεία με συνεδριακές αίθουσες, εταιρείες οπτικοακουστικών μέσων, εταιρείες από τον κλάδο των μεταφορών, εκθεσιακά και συνεδριακά κέντρα, εταιρείες catering)
  • Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, τέλος, μπορούν να ενταχθούν ως υποστηρικτικά μέλη (support members), ακαδημαϊκά ινστιτούτα, διεθνείς ενώσεις του τομέα, εμπορικές επιχειρήσεις ή οργανισμοί και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ελληνική πρωτοβουλία

Η αναγνώριση και η διεθνής προαγωγή του επαγγέλματος των οργανωτών συνεδρίων, καθώς και η θέσπιση επαγγελματικών προδιαγραφών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λειτουργία της βιομηχανίας του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού αποτελούν τους βασικούς στόχους της νεοσύστατης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Συνδέσμων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (EFAPCO), η οποία συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ελληνικού Συνδέσμου Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ). Για την επίτευξη των στόχων, το Διοικητικό Συμβούλιο της EFAPCO, στο οποίο προεδρεύει ο αντιπρόεδρος του ΣΕΠΟΣ Ζαχαρίας Καπλανίδης, επεξεργάζεται αναλυτικές προτάσεις, που θα κατατεθούν σύντομα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η ελληνική προεδρία στην EFAPCO θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2006, γεγονός, που δίνει τη δυνατότητα για μεγάλη προβολή της μετα-ολυμπιακής συνεδριακής Ελλάδας, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ζαχαρίας Καπλανίδης. Προς τούτο, ο κ. Καπλανίδης θα επιδιώξει να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα συναντήσεις και εκδηλώσεις της EFAPCO, που θα πραγματοποιηθούν στην περίοδο της ελληνικής προεδρίας.

Οι σκοποί

Σύμφωνα με το καταστατικό οι σκοποί της EFAPCO, είναι:

  • Η καταγραφή και κωδικοποίηση των προβλημάτων του κλάδου και η προώθησή τους στις αρμόδιες Αρχές για την εξεύρεση λύσεων
  • Η εκπόνηση ερευνών για τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό και η δημιουργία Βάσης Δεδομένων με στατιστικά στοιχεία της συνεδριακής αγοράς
  • Η δημιουργία, σε πανεπιστημιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σχολών και τμημάτων για τη συνεδριακή βιομηχανία, ώστε ο κλάδος να αποκτήσει εξειδικευμένα στελέχη
  • Η δημιουργία δικτύων συνεργασίας μεταξύ των μελών
  • Η σύνδεση των μελών με τους μεγάλους αγοραστές του συνεδριακού προϊόντος (για παράδειγμα, ιατρικές και φαρμακευτικές διεθνείς ενώσεις), ώστε να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους, κ.ά.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024