Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα για τον τουρισμό από την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας

Ημερίδα για τον τουρισμό από την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας

“Η εθνική στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης ή θα έχει περιφερειακή-τοπική επικέντρωση, ή θα είναι κατ` όνομα ανάπτυξη.” Την κατηγορηματική αυτή θέση διατύπωσε και τεκμηρίωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, κ. […]

“Η εθνική στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης ή θα έχει περιφερειακή-τοπική επικέντρωση, ή θα είναι κατ` όνομα ανάπτυξη.”<...> Την κατηγορηματική αυτή θέση διατύπωσε και τεκμηρίωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, κ. Χάρης Μήτρος, παρουσιάζοντας την κεντρική εισήγηση στην ημερίδα για τον τουρισμό, που έγινε την Παρασκευή 11 Ιουνίου στην Ερέτρια, παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού κ. Λιάσκου, του προέδρου του ΕΟΤ κ. Κοκκώση, του γ.γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Εξαρχου, του μέλους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και πολλών επαγγελματιών του τουρισμού από πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και πολλών άλλων παραγόντων από την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα.

Η ημερίδα οργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας και τις Ενώσεις Ξενοδόχων της Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο “Eretria Village”. Χαιρετίζοντας την ημερίδα ο υφυπουργός κ. Λιάσκος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι δέσμευση του υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης είναι ότι “η τουριστική πολιτική θα διαμορφώνεται με την συνεργασία και ουσιαστική συμμετοχή των επαγγελματικών φορέων του τουρισμού, διότι” όπως υπογράμμισε “δεν έχει νόημα να χαράσσεται πολιτική ερήμην αυτών που ουσιαστικά καλούνται να την υλοποιήσουν”. Ο κ. Λιάσκος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και σ` αυτόν επενδύονται κατά κύριο λόγο οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας. Παρουσίασε σύντομα και ουσιαστικά τα βασικά προβλήματα του ελληνικού τουρισμού και τόνισε ότι αυτό το διάστημα σχεδιάζεται από το Υπουργείο Τουρισμού νέα στρατηγική και πολιτική για την υπέρβασή τους, με βασικά στοιχεία την προσαρμογή των μέτρων ανάπτυξης στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, την ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, τη σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό, τη διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων, τον ουσιαστικό συντονισμό μέσω του νέου υπουργείου Τουρισμού των επιμέρους τουριστικών πολιτικών και μέτρων, των υπηρεσιών και φορέων που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό.

Ο κ. Ανδρεάδης, μέλος του ΔΣ της ΠΟΞ, εκ των κεντρικών ομιλητών, αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε προβλήματα που εμποδίζουν την έλευση ξένων τουριστών (όπως το θέμα της Βίζας Σένγκεν, οι υψηλού κόστους αερομεταφορές, οι λαθεμένες προσεγγίσεις της στρατηγικής διεθνούς προβολής της χώρας κ.α.) και τόνισε επίσης ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές και στα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης τουριστικών πολιτικών.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας τόνισε ότι απαιτούνται ριζικές τομές στην στρατηγική και τις τουριστικές πολιτικές και παρουσίασε συγκεκριμένες σχετικές προτάσεις τις οποίες εξειδίκευσε στη Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια. Για την τελευταία παρουσίασε κωδικοποιημένο σχέδιο τριετούς διάρκειας για την ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη, το οποίο όπως τόνισε στην πραγματικότητα αποτελεί πρόταση πιλοτικής εφαρμογής μιας νέας εθνικής πολιτικής για την τουριστική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικότερα των περιοχών που βρίσκονται στη “δεύτερη και την τρίτη ταχύτητα”. Τεκμηρίωσε παράλληλα τις θετικές επιπτώσεις ενός τέτοιου σχεδίου στη γενικότερη ανάπτυξη και ειδικά στην ανάπτυξη της απασχόλησης.

Ο υφυπουργός Τουρισμού και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, που έκανε και σύντομο χαιρετισμό, θεώρησαν σημαντικές τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, και του κ. Ανδρεάδη και ζήτησαν τις γραπτές ομιλίες τους. Σημείωσαν επίσης, αρκετές από τις προτάσεις που κατέθεσαν στις σύντομες παρεμβάσεις τους και αρκετοί άλλοι, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, κ. Γαλιατσάτος, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Ευρυτανίας κ. Ματζούφας, και Λουτρών Υπάτης κ. Κιαχτήπης, ο βουλευτής Εύβοιας κ. Παπαγεωργίου, ο αντινομάρχης Εύβοιας κ. Κορόζης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Σκουλούδης, ο δήμαρχος της Αράχωβας κ. Ανδρέου Λεόντης, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και υπεύθυνος τουρισμού της Εύβοιας κ. Καρλής κ.α.

Μεταξύ των παραβρισκόμενων ήταν και εκπρόσωποι του δήμου Χαλκιδέων και άλλων ΟΤΑ του νομού Εύβοιας, εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων Λουτρακίου, Λάρισας, Καμένων Βούρλων, Θεσσαλονίκης, Αττικής, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Βερολίνου κ. Τσουλουχόπουλος, ο κ. Ευαγγέλου Πρόεδρος της HATTA, ο βουλευτής Εύβοιας κ. Κεδίκογλου, ο κ. Τσατσαρώνης εκπρόσωπος ΤΕΔΚ Aμφισσας κ.α.

Την ημερίδα προλόγισε και έκλεισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, κ. Βενέρης, ενώ το προεδρείο της ημερίδας συνέθεσαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων, Δελφών, κ. Δροσερός, Αράχωβας, κ. Γεωργακός, Ευρυτανίας, κ. Ματζούφας και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Ζαφείρης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024