Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για τον τουρισμό

Συνάντηση Καραμανλή - Αβραμόπουλου για συζήτηση θεμάτων τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Ιούνιος 2004, 00:00

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνάντησε χθες το μεσημέρι τον υπουργό Τουρισμού Δημήτρη Αβραμόπουλο, στα πλαίσια των τακτικών τους συνεργασιών, καθώς ο πρωθυπουργός είναι αυτός που χαράζει την τακτική πολιτικής που θα ακολουθηθεί στον τομέα του τουρισμού...

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνάντησε χθες το μεσημέρι τον υπουργό Τουρισμού Δημήτρη Αβραμόπουλο, στα πλαίσια<...>

των τακτικών τους συνεργασιών, καθώς ο πρωθυπουργός είναι αυτός που χαράζει την τακτική πολιτικής που θα ακολουθηθεί στον τομέα του τουρισμού.

Για την ξενοδοχειακή υποδομή της χώρας ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι μελετούν στο υπουργείο νέους κανόνες και νέα πλαίσια λειτουργίας με σκοπό ο τουρισμός να αποκτήσει λειτουργικότερο χαρακτήρα, εν όψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, υπογράμμισε το γεγονός ότι έχει διαμορφωθεί ήδη το ολυμπιακό πρόγραμμα φιλοξενίας και πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των Αθηναϊκών ξενοδοχείων(90%) δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι παράξενο δεν είναι να συνεργάζονται οι υπουργοί με τον πρωθυπουργό, αλλά στην περίπτωση που συνέβαινε το αντίθετο θα αποτελούσε το γεγονός αυτό κατ` αυτό είδηση για τον πολίτη, αφού οι συναντήσεις τους γίνονται στα πλαίσια των τακτικών τους συνελεύσεων. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν οι ξενοδόχοι προτιμούν να έχουν άδεια ξενοδοχεία και πολύ υψηλές τιμές, ενώ πολλοί θα προτιμούσαν το αντίθετο, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι η ξενοδοχειακή υποδομή βρίσκεται στις προτεραιότητες του υπουργείου του, καθώς η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ καλό δίκτυο ποιότητας και ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, και για αυτό το λόγο συζητούν με τους ίδιους τους φορείς, αλλά και με όλους τους τουριστικούς παράγοντες τρόπους, ώστε ο ελληνικός τουρισμός να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Καταληκτικά ο υπουργός υπενθύμισε την απόφαση, σύμφωνα με την οποία έκλεισαν 41 ξενοδοχεία που δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου ο ξενοδοχειακός χώρος να καλυτερεύσει.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top