Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦραγμό στην άγρα πελατών απαιτούν οι τουριστικοί επαγγελματίες της Σκιάθου

Φραγμό στην άγρα πελατών απαιτούν οι τουριστικοί επαγγελματίες της Σκιάθου

Με επιστολή τους προς το Υπ. Οικονομικών, το Υπ. Τουρισμού, τον γ.γ. ΕΟΤ, και άλλου φορείς, οι τουριστικοί επαγγελματίες και συγκεκριμένα οι τουριστικοί πράκτορες της Σκιάθου ζητούν από την πολιτεία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να σταματήσει η άγρα πελατών που γίνεται στην περιοχή τους…

Με επιστολή τους προς το Υπ. Οικονομικών, το Υπ. Τουρισμού, τον γ.γ. ΕΟΤ, και άλλου φορείς, οι τουριστικοί επαγγελματίες<...> και συγκεκριμένα οι τουριστικοί πράκτορες της Σκιάθου ζητούν από την πολιτεία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να σταματήσει η άγρα πελατών που γίνεται στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται ότι “μετά από σκληρή προσπάθεια ετών, έχουμε αναβαθμίσει τις υπηρεσίες μας συμπεριφερόμενοι με επαγγελματισμό και συνέπεια στους πελάτες που με συλλογική και ατομική προσπάθεια προσελκύουμε στο νησί μας. Οι διαφημίσεις με φωτογραφίες σε έντυπα και οι λεπτομερείς παρουσιάσεις στο διαδίκτυο προσελκύουν σκεπτόμενους πελάτες, που αποφασίζουν να μας επισκεφτούν, αφού έχουν πλήρη εικόνα για το κατάλυμα που θα τους φιλοξενήσει. Η επιλογή καταλυμάτων και η συνεργασία με ξενοδοχεία και διαμερίσματα για ανταγωνιστικές τιμές και προσφορές, είναι εγγύηση καλής ποιότητας του τουριστικού προϊόντος μας.

Εφέτος όμως, μια δύσκολη ομολογουμένως χρονιά για τον τουρισμό μας, εμείς οι νόμιμοι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων, αντιμετωπίζουμε έντονο οικονομικό πρόβλημα, που θα μας ωθήσει σε μαρασμό και ίσως τελικά σε χρεοκοπία. Μεγάλος αριθμός τουριστών που δεν κάνει κρατήσεις τη χαμηλή και μεσαία περίοδο και που γνωρίζει ότι θα βρει εύκολα κατάλυμα, δεν φτάνει ποτέ στα γραφεία και ξενοδοχεία μας διότι πέφτει θύμα της παράνομης άγρας πελατών. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί αυτή η παραοικονομία στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο, που εκμεταλλεύεται την άγνοια Ελλήνων και αλλοδαπών πελατών, προσφέροντας κακές υπηρεσίες και βγάζοντας μαύρο χρήμα.

Με κατανόηση και καλή διάθεση, έχουμε επιτρέψει να λειτουργεί κατά την υψηλή περίοδο ο Σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, περίπτερο στο λιμάνι για να διαθέτει καταλύματα των μελών του με πολιτισμένο και οργανωμένο τρόπο.

Όμως ορισμένα – μέλη η μη – κάνουν άγρα πελατών εις βάρος των νομίμων μελών του συλλόγου και των υπολοίπων, με τον πλέον απολίτιστο και προσβλητικό για την εικόνα του νησιού μας τρόπο. Παρατάσσονται στις εξόδους του λιμανιού με ταμπέλες, ικετεύουν και παραπλανούν με ψεύτικες υποσχέσεις τα θύματα τους, τρέχουν πίσω από τα αυτοκίνητα, εκσφενδονίζουν κάρτες από τα ανοικτά παράθυρα, ακολουθούν με μηχανάκια τα αυτοκίνητα που δεν έχουν προλάβει και τσακώνονται μεταξύ τους για τους υποψήφιους πελάτες.

Πολλές φορές η άγρα πελατών ασκείται από άτομα που συνήθως αμείβονται για τις υπηρεσίες τους και αυτή την αμοιβή την καταβάλει τελικά ο πελάτης. Επίσης γνωστές κυρίες έχουν συστήσει παράνομα τουριστικά γραφεία, νοικιάζοντας δωμάτια για όλη τη σεζόν, τα οποία γεμίζουν, ασκώντας άγρα πελατών με τον ποιο θρασύ και προκλητικό τρόπο. Όλα μας τα παράπονα, οι επιστολές και οι καταγγελίες μέχρι σήμερα έχουνε πέσει στο κενό. Δεν γνωρίζουμε με την ανοχή τίνων συνεχίζεται αυτή η παράνομη συναλλαγή, να λειτουργούν τουριστικές επιχειρήσεις χωρίς εγγυητικές επιστολές και τα έσοδα και οι προμήθειες από τη παράνομη διαχείριση καταλυμάτων να μη δηλώνονται.

Η άγρα πελατών είναι παράνομη και έχει ποινικές και οικονομικές κυρώσεις για τους παραβάτες. Ζητάμε να τηρηθεί ο νόμος που ταλαιπωρεί τους τουρίστες, διαστρεβλώνει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και υποβαθμίζει την εικόνα της χώρας μας. Ζητάμε η άγρα πελατών να γίνει αυτόφωρο αδίκημα, ώστε να σταματήσει με ριζοσπαστικό τρόπο αυτούς που παρανομούν εις βάρος των νομίμων. Οι επισκέπτες πρέπει να αποφασίζουν μόνοι τους σε ποιο ξενοδοχείο η διαμέρισμα θα μείνουν.

Εμείς οι επιχειρηματίες του τουρισμού αντιστεκόμαστε σε αυτές τις πρακτικές, ζητάμε προστασία, παρουσία της τουριστικής αστυνομίας, πλήρη εξάλειψη αυτής της παράνομης συναλλαγής και σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ο υπάρχων νόμος είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε δραστικά μέτρα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024