Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠλήγμα για τις ναυλωμένες πτήσεις οι τιμές του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Πλήγμα για τις ναυλωμένες πτήσεις οι τιμές του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών (ΣΑΑΕ) συνεχίζει τις προσπάθειες και τις ενέργειες του σχετικά με το θέμα των υψηλών τιμών του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και μετά την επιστολή που έστειλε προς τον πρωθυπουργό…

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών (ΣΑΑΕ) συνεχίζει τις προσπάθειες και τις ενέργειες του σχετικά<...> με το θέμα των υψηλών τιμών του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και μετά την επιστολή που έστειλε προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης και τον υπουργό Μεταφορών θα επισκεφθεί τον γενικό διευθυντή του αεροδρομίου για να συζητήσει μαζί του τις επιπτώσεις από την έλλειψη τιμολογιακής πολιτικής για την επαναπροσέλκυση ναυλωμένων πτήσεων στην Αττική.

Όπως τόνισε στο Travel Daily News ο πρόεδρος της ΣΑΑΕ κ. Ντίνος Φραντζεσκάκης “οι υψηλές τιμές που επιβάλει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχουν ως αποτέλεσμα την ριζική μείωση των ναυλωμένων πτήσεων με πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε όλες τις περιοχές της Αττικής συμπεριλαμβανομένων και των νησιών του Αργοσαρωνικού και ιδιαίτερα του Πόρου.”

Με δεδομένο ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση σήμερα, αντιπροσωπεία από διάφορους τουριστικούς φορείς και δημάρχους επισκέπτεται τον γενικό διευθυντή του αεροδρομίου.

Επιπλέον, ο κ. Φραντζεσκάκης τόνισε την θέση της ΣΑΑΕ σύμφωνα με την οποία η σύμβαση για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα πρέπει να επαναεξετασθεί από τη νέα κυβέρνηση στο σημείο που απαγορεύει την λειτουργία άλλου αεροδρομίου σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων. “Η αλλαγή της σύμβασης πρέπει να γίνει με κατάθεση νόμου και με αποζημίωση της κατασκευάστριας εταιρίας. Θα πρέπει να προβλεφθεί η παράλληλη λειτουργία εναλλακτικού αεροδρομίου με χαμηλότερο κόστος. Το ιδεατό θα ήταν το αεροδρόμιο αυτό να λειτουργήσει στην Ελευσίνα ή στην Τανάγρα.”

Σύμφωνα με τον κ. Φραντζεσκάκη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αφού δεν προβλέπεται κάποια κάλυψη για τα ιδιωτικά αεροσκάφη και τις ναυλωμένες πτήσεις. Η λύση της λειτουργίας του Ελληνικού πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν φαίνεται εφικτή, όμως θα πρέπει η πολιτεία να βρει μια ικανοποιητική λύση σε αυτό το θέμα.

“Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν σταματά να λειτουργεί, εκτός αν καταστραφεί από ανώτερη βία, ένα αεροδρόμιο. Τονίζουμε ότι ζητούμε την παράλληλη λειτουργία ενός φθηνότερου αεροδρομίου ώστε να καλυφθούν άλλες αγορές. Θα πρέπει να υπάρχει εναλλακτική λύση για τις αεροπορικές εταιρίες, όπως γίνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις”, τονίζει ο κ. Φραντζεσκάκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024