Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οι Μινωικές κατακτούν Κυκλάδες, Σποράδες και Αργοσαρωνικό

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Νοέμβριος 1999, 00:00

Η Minoan<.> Flying Dolphins (MFD) συνεχίζει ακάθεκτη τις αποκτήσεις επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων σε όλες<...>

σχεδόν τις γραμμές του Αιγαίου στα πλαίσια της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδιασμού της. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε και την απόκτηση δέκα ακόμα πλοίων τα οποία είναι δρομολογημένα στις γραμμές Κυκλάδων, Σποράδων και Αργοσαρωνικού.

Συγκεκριμένα, στη γραμμή Κυκλάδων απέκτησε τα:

F/B Ποσειδών Express II, το οποίο ανήκει στον εφοπλιστή κ. Κ. Μουλόπουλο και είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ίος-Σαντορίνη (με προέκταση προς τα νησιά Φολέγανδρο και Ανάφη),
F/B Πήγασος, το οποίο ανήκει στον εφοπλιστή κ. Γ. Βεντούρη και είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πειραιάς-Κύθνος-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος(με προέκταση προς τα νησιά Σίκινο-Κίμωλο-Φολέγανδρο),
F/B Μήλος Express, το οποίο ανήκει στις οικογένειες Σταθάκη-Μανούσου και είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πειραιάς-Κύθνος-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος(με προέκταση προς τα νησιά Σίκινο-Κίμωλο-Φολέγανδρο)

Η αγορά των παραπάνω πλοίων, κρίθηκε από τη διοίκηση της Minoan Flying Dolphins (MFD) ως επιβεβλημένη, αφενός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών προς και από τις Κυκλάδες, αφετέρου για την εξυπηρέτηση των διακινούμενων επιβατών με τον χαμηλότερο -σε σχέση με τους ναύλους των πλοίων νέας τεχνολογίας- ναύλο των συμβατικών πλοίων.
Με την προσθήκη αυτή, η σημερινή ετήσια μεταφορική δυναμικότητα της MFD στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων αυξάνεται κατά 700.000 επιβάτες και 150.000 οχήματα. Ο δε συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρίας θα αυξηθεί κατά 3,9 δισ. δραχμές περίπου.
Στις γραμμές των Σποράδων η MFD απέκτησε το F/B Παπαδιαμάντης, το οποίο ανήκει στον εφοπλιστή κ. Γ. Γούτο και είναι δρομολογημένο στη γραμμή Βόλος-Σκιάθος-Γλώσσα-Σκόπελος-Αλόννησος. Με την κίνηση αυτή υπολογίζεται ότι θα προστεθούν στη μεταφορική κίνηση της MFD στις Σποράδες για το 1999 150.000 περίπου επιβάτες και 16.000 περίπου οχήματα, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρίας στην περιοχή αυτή θα αυξηθεί κατά 600 εκατ. δραχμές περίπου.
Στις γραμμές Αργοσαρωνικού η MFD απέκτησε έξι πλοία. Το F/B Ποσειδών Ελλάς της ναυτικής εταιρίας Ποσειδών, καθώς και πέντε ferries ανοικτού τύπου, τα Αίας, Απόστολος, Ελλάς, Αφαία και Αίγινα.
Τα έξι αυτά πλοία υπολογίζεται ότι θα μεταφέρουν το 1999 1.000.000 επιβάτες και 300.000 οχήματα, ενώ ο κύκλος εργασιών του θα ανέλθει σε 1,8 δισ. δραχμές. Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα περίπου 2 εκατ. επιβάτες που διακινούνται σε ετήσια βάση στις γραμμές Αργοσαρωνικού με τα ταχύπλοα νέας τεχνολογίας και τα 5 οχηματαγωγά κλειστού τύπου, τα οποία προστέθηκαν πρόσφατα στο στόλο της εταιρίας.
Μετά από τις πρόσφατες επιχειρηματικές κινήσεις της η Minoan Flying Dolphins διπλασίασε τον στόλο της, έχοντας πλέον 63

πλοία<.>

εκ των οποίων 34 ταχύπλοα νέας τεχνολογίας, 25 ΕΓ/ΟΓ κλασικού τύπου και 4 Ro-Ro, τα οποία συνολικά διακινούν 7.000.000 επιβάτες και πραγματοποιούν κύκλο εργασιών 33 δισ. δραχμών περίπου, τετραπλασιάζοντας τόσο τους επιβάτες της όσο και τον κύκλο εργασιών της σύμφωνα με στοιχεία του 1999.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top