Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΟι Μινωικές κατακτούν Κυκλάδες, Σποράδες και Αργοσαρωνικό

Οι Μινωικές κατακτούν Κυκλάδες, Σποράδες και Αργοσαρωνικό

Η Minoan Flying Dolphins (MFD) συνεχίζει ακάθεκτη τις αποκτήσεις επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων σε όλες σχεδόν τις γραμμές του Αιγαίου στα πλαίσια της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδιασμού της. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε και […]

Η Minoan<.> Flying Dolphins (MFD) συνεχίζει ακάθεκτη τις αποκτήσεις επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων σε όλες<...> σχεδόν τις γραμμές του Αιγαίου στα πλαίσια της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδιασμού της. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε και την απόκτηση δέκα ακόμα πλοίων τα οποία είναι δρομολογημένα στις γραμμές Κυκλάδων, Σποράδων και Αργοσαρωνικού.

Συγκεκριμένα, στη γραμμή Κυκλάδων απέκτησε τα: F/B Ποσειδών Express II, το οποίο ανήκει στον εφοπλιστή κ. Κ. Μουλόπουλο και είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ίος-Σαντορίνη (με προέκταση προς τα νησιά Φολέγανδρο και Ανάφη),
F/B Πήγασος, το οποίο ανήκει στον εφοπλιστή κ. Γ. Βεντούρη και είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πειραιάς-Κύθνος-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος(με προέκταση προς τα νησιά Σίκινο-Κίμωλο-Φολέγανδρο),
F/B Μήλος Express, το οποίο ανήκει στις οικογένειες Σταθάκη-Μανούσου και είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πειραιάς-Κύθνος-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος(με προέκταση προς τα νησιά Σίκινο-Κίμωλο-Φολέγανδρο)
Η αγορά των παραπάνω πλοίων, κρίθηκε από τη διοίκηση της Minoan Flying Dolphins (MFD) ως επιβεβλημένη, αφενός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών προς και από τις Κυκλάδες, αφετέρου για την εξυπηρέτηση των διακινούμενων επιβατών με τον χαμηλότερο -σε σχέση με τους ναύλους των πλοίων νέας τεχνολογίας- ναύλο των συμβατικών πλοίων.
Με την προσθήκη αυτή, η σημερινή ετήσια μεταφορική δυναμικότητα της MFD στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων αυξάνεται κατά 700.000 επιβάτες και 150.000 οχήματα. Ο δε συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρίας θα αυξηθεί κατά 3,9 δισ. δραχμές περίπου.
Στις γραμμές των Σποράδων η MFD απέκτησε το F/B Παπαδιαμάντης, το οποίο ανήκει στον εφοπλιστή κ. Γ. Γούτο και είναι δρομολογημένο στη γραμμή Βόλος-Σκιάθος-Γλώσσα-Σκόπελος-Αλόννησος. Με την κίνηση αυτή υπολογίζεται ότι θα προστεθούν στη μεταφορική κίνηση της MFD στις Σποράδες για το 1999 150.000 περίπου επιβάτες και 16.000 περίπου οχήματα, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρίας στην περιοχή αυτή θα αυξηθεί κατά 600 εκατ. δραχμές περίπου.
Στις γραμμές Αργοσαρωνικού η MFD απέκτησε έξι πλοία. Το F/B Ποσειδών Ελλάς της ναυτικής εταιρίας Ποσειδών, καθώς και πέντε ferries ανοικτού τύπου, τα Αίας, Απόστολος, Ελλάς, Αφαία και Αίγινα.
Τα έξι αυτά πλοία υπολογίζεται ότι θα μεταφέρουν το 1999 1.000.000 επιβάτες και 300.000 οχήματα, ενώ ο κύκλος εργασιών του θα ανέλθει σε 1,8 δισ. δραχμές. Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα περίπου 2 εκατ. επιβάτες που διακινούνται σε ετήσια βάση στις γραμμές Αργοσαρωνικού με τα ταχύπλοα νέας τεχνολογίας και τα 5 οχηματαγωγά κλειστού τύπου, τα οποία προστέθηκαν πρόσφατα στο στόλο της εταιρίας.
Μετά από τις πρόσφατες επιχειρηματικές κινήσεις της η Minoan Flying Dolphins διπλασίασε τον στόλο της, έχοντας πλέον 63 πλοία<.> εκ των οποίων 34 ταχύπλοα νέας τεχνολογίας, 25 ΕΓ/ΟΓ κλασικού τύπου και 4 Ro-Ro, τα οποία συνολικά διακινούν 7.000.000 επιβάτες και πραγματοποιούν κύκλο εργασιών 33 δισ. δραχμών περίπου, τετραπλασιάζοντας τόσο τους επιβάτες της όσο και τον κύκλο εργασιών της σύμφωνα με στοιχεία του 1999.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024