Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Eurowings Lufthverkehrs AG άφησε το 2003 με θετικά οικονομικά αποτελέσματα

Η Eurowings Lufthverkehrs AG άφησε το 2003 με θετικά οικονομικά αποτελέσματα

Η Eurowings, στην οποία η Lufthansa κατέχει το 49%, απέδειξε τη σταθερότητά της στους δύσκολους καιρούς κλείνοντας για ακόμη μια χρονιά (2003), με θετικό αποτέλεσμα. Σε συνέντευξη τύπου ο κ. […]

Η Eurowings, στην οποία η Lufthansa κατέχει το 49%, απέδειξε τη σταθερότητά της στους<...> δύσκολους καιρούς κλείνοντας για ακόμη μια χρονιά (2003), με θετικό αποτέλεσμα. Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Friedrich-Wilhelm Weitholz, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurowings AG, δήλωσε: “Η Eurowings είναι μία από τις πολύ λίγες αεροπορικές εταιρίες που επιτύχανε στο 2003, παρ` όλο που η βιομηχανία πέρασε μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες κρίσεις της στα χρονικά. Η Germanwings, ο Γερμανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους που κατέχεται 100% από τη Eurowings, είναι επίσης σε έναν επιτυχημένο δρόμο και ελπίζουμε ότι θα κλείσει το 2004 με θετικά αποτελέσματα“.

Η Germanwings μόλις γιόρτασε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της στην Αθήνα και παρόλο το σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να καθιερώσει ένα δίκτυο 34 Ευρωπαϊκών προορισμών. “Η Germanwings έθεσε καινούργια δεδομένα στην Ευρώπη και αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα”, δήλωσε ο κ. Weitholz. “Η εταιρία είναι υψηλά αποδεκτή από τους επιβάτες, ενώ πάνω από 93% των εισιτηρίων κλείστηκαν στο διαδίκτυο. Η πλατφόρμα E-Commerce της Germanwings έχει εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές πύλες στη Γερμανία”, προσέθεσε.

Η Eurowings πέτυχε για το οικονομικό έτος 2003 κέρδος πάνω από 632 εκατ. ευρώ, που ισούται με αύξηση 8,2%. Το λειτουργικό κέρδος δείχνει 8 εκατομμύρια και οφείλεται στα υψηλά εναρκτήρια κόστη, που είναι λίγο πιο κάτω από τα αποτελέσματα του 2002. Πολύ ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά πληρότητας των αεροπλάνων: με 68,9% η Eurowings καταχώρησε μια αύξηση 7% σε σύγκριση με πέρσι και 36% στη ζήτηση. 5,325 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν με τη Eurowings, ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα αριθμός. Με αυτά τα νούμερα η Eurowings απέδειξε ότι έθεσε τη σωστή στρατηγική απόφαση, η οποία αναθεωρήθηκε το φθινόπωρο του 2003.

“Ο στόχος μας είναι να συνδυάσουμε την τοπική δουλειά της Eurowings κάτω από την σκεπή του σήματος της Lufthansa Regional. Οι τοπικές εταιρίες Air Dolomiti, Augsburg Airways, Contact Air, Lufthansa Cityline και Eurowings μπορούν να δέσουν τις δυνάμεις τους υπό τη σκέπη της “Lufthansa Regional”, εξήγησε ο κ. Weitholz.

Κατά τη θερινή περίοδο του 2004 η Eurowings πετάει με 36 αεροσκάφη τύπου τζετ και Turboprop.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024