Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Wizz Air στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με 3 εβδομαδιαία δρομολόγια

Η Wizz Air στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με 3 εβδομαδιαία δρομολόγια

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τη νέα εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air, η οποία ξεκίνησε χθες πτήσεις από / προς το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, με 3 τακτικά εβδομαδιαία δρομολόγια συνδέοντας τη Βουδαπέστη […]

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τη νέα εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air, η οποία ξεκίνησε χθες πτήσεις από<...> / προς το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, με 3 τακτικά εβδομαδιαία δρομολόγια συνδέοντας τη Βουδαπέστη με την Αθήνα. Παράλληλα εχθές η εταιρεία εγκαινίασε δύο ακόμη δρομολόγια από τη Βουδαπέστη προς Λονδίνο και Βαρκελώνη.

Η Wizz Air ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 19 Μαΐου 2004, με δρομολόγια από το Κατοβίτσε της Πολωνίας, ενώ η Βουδαπέστη αποτελεί τη 2η βάση της εταιρίας. Η Wizz Air πετά συνολικά σε 10 ευρωπαϊκές πόλεις με δύο αεροσκάφη τύπου Airbus A320. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου η εταιρία θα έχει παραλάβει σταδιακά (1η Ιουλίου, 15 Ιουλίου, 10 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου) και θα διαθέτει 6 συνολικά αεροσκάφη που θα της δίνουν τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 2-2,5 εκατ. επιβάτες. Τα αεροσκάφη της Wizz Air δεν θα ξεπερνάνε τα ένα με δύο χρόνια ηλικίας και θα συντηρούνται από την τεχνική υπηρεσία της Lufthansa.

Η έναρξη των νέων δρομολογίων της Wizz Air συμπίπτει με την είσοδο των 10 νέων κρατών-μελών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος της Wizz Air είναι να καλύψει τις ανάγκες αυτής της νέας αγοράς – που ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια κατοίκους – δημιουργώντας ένα μοντέλο λειτουργίας που θα στηρίζεται στην εγκαθίδρυση πολλαπλών βάσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της πρώτης πτήσης της Wizz Air στην Αθήνα, ο Γενικός Διευθυντής της Wizz Air, κ. Jozsef Varadi, δήλωσε: “Η Αθήνα αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για τους κατοίκους της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Παρατηρούμε σημαντική επιβατική κίνηση τόσο εποχιακή όσο και καθ` όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το επιβατικό κοινό δεν χρησιμοποιεί την Αθήνα μόνο ως τελικό προορισμό αλλά και προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά. Παράλληλα, η Wizz Air προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία στους κατοίκους της Ελλάδας να ανακαλύψουν τις ομορφιές των νέων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύω ότι η Αθήνα αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο για την ανάπτυξη της εταιρείας μας προορισμό”.

Η Wizz Air, σύμφωνα με τον κ. Varadi, θα διαθέτει 2.000 θέσεις την εβδομάδα από Αθήνα προς Βουδαπέστη και Κατοβίτσε, και με μέση πληρότητα 75% υπολογίζει να εξυπηρετεί 70-75.000 Έλληνες επιβάτες για τις δύο πόλεις. Ο κ. Varadi δεν απέκλεισε την πιθανότητα η Wizz Air να πετάξει και από Θεσσαλονίκη. Δήλωσε μάλιστα ότι σε περίπτωση που η κίνηση από Αθήνα κυμανθεί σε καλά επίπεδα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ξεκινήσουν πτήσεις και από Θεσσαλονίκη από την επόμενη περίοδο.

Αναφερόμενος στην πολιτική τιμών της εταιρίας ο κ. Varadi δήλωσε ότι η Wizz Air, στην προσπάθειά της να διατηρήσει τις τιμές σε χαμηλό επίπεδο, δεν συμμετέχει στα GDSs και χρησιμοποιεί το δικό της Site ως σημείο κρατήσεων. Επίσης, δεν δίνει προμήθειες στα τουριστικά γραφεία, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους τις ίδιες τιμές που έχει και ο τελικός καταναλωτής χρεώνοντας απλώς ένα “service fee” για τις υπηρεσίες τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024