Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το EURO 2004 προκαλεί μικρή αύξηση στο Πορτογαλικό ΑΕΠ ενώ δίνει ώθηση στον τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Ιούνιος 2004, 00:00

Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του υπουργείου Οικονομίας της Λισσαβόνας, που ανακοινώθηκαν την περασμένη<...>

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2004, ελάχιστη ώθηση θα δοθεί στην οικονομία της χώρας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου EURO 2004, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ενώ, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι αγώνες του οποίου ξεκίνησαν από τις 12 Ιουνίου, θα συμβάλει βέβαια στην άνοδο των εσόδων από τον τουρισμό την τρέχουσα χρονιά κατά 2,5%, στη συνολική αύξηση, όμως, του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Πορτογαλίας η συμβολή του EURO 2004 θα είναι ανεπαίσθητη, της τάξης του 0,08%.

Η κυβέρνηση της Λισσαβόνας υπολογίζει ότι, συνολικά, θα επισκεφθούν φέτος την Πορτογαλία επιπλέον 211.000 τουρίστες, ώστε να παρακολουθήσουν την τρίτη μεγαλύτερη - σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεθέασης - αθλητική διοργάνωση του κόσμου (μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ), οι οποίοι και θα αποφέρουν επιπρόσθετα έσοδα για τον τουρισμό της χώρας ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι τουρίστες - φίλαθλοι διαμένουν στη χώρα, κατά μέσο όρο, τέσσερις μέρες. Αντίθετα, στην τελευταία διοργάνωση του EURO, που είχαν αναλάβει από κοινού το 2000 η Ολλανδία με το Βέλγιο, ο μέσος όρος διαμονής των τουριστών - φιλάθλων ήταν μόλις 1,8 μέρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top