Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση τουριστών για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Μάιος 1999, 00:00

Η τουριστική κίνηση στους νησιωτικούς προορισμούς του Βορείου Αιγαίου δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο<.>

και ως αποτέλεσμα αναμένεται αύξηση της τάξης του 10% έως 30% σε σχέση με την περσινή τουριστική περίοδο.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής και βασικός στόχος των φορέων και των επιχειρηματιών είναι να εξασφαλιστεί μία σταθερά ανοδική πορεία της τουριστικής κίνησης της τάξης του 10%-20% ετησίως.
Προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιούνται και προγραμματίζονται έργα και παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 28 δισ. Δραχμών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών, μέσω ενός σχεδίου συνολικής αντιμετώπισης που αφορά όλα τα νησιά.
Παράλληλα, εκπονούνται προγράμματα για την προβολή και ανάδειξη των φυσικών ομορφιών των νησιών της περιοχής, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την προώθηση και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και του αγροτοτουρισμού.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, παρατηρείται κινητικότητα και από την πλευρά των επενδυτών και των τουριστικών επιχειρηματιών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη αγορά τριών ξενοδοχειακών μονάδων από μεγάλους τουριστικούς επιχειρηματίες.
Στον τομέα των μεταφορών γίνονται προσπάθειες για καλύτερες συνδέσεις των νησιών τόσο ακτοπλοϊκώς, όσο και αεροπορικώς. Αφενός έχουν δοθεί άδειες σκοπιμότητας σε δύο ναυτιλιακές εταιρίες (Strintzis και Minoan) για νέα δρομολόγια και αφ’ ετέρου, δύο αεροπορικές εταιρίες, η Air Greece και η Cronus θα ξεκινήσουν σύντομα νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη και Αθήνα προς τη Μυτιλήνη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top