Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανθρωπος του τουρισμού ο νέος γενικός διευθυντής του ΟΤΕΚ

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Ιούνιος 2004, 00:00

Ο καθηγητής Κώστας Κραβαρίτης είναι από τις αρχές του μήνα ο νέος γενικός διευθυντής του<...>

Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ).

Ο κ. Κραβαρίτης έχει πολύχρονη εμπειρία στον τουριστικό κλάδο ξεκινώντας από την Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου όπου πήρε το πτυχίο του το 1970. Είναι επίσης, πτυχιούχος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλώριδας (Η.Π.Α.) στον τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων (1976).

Διδάσκει στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας από το 1986, και είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας μέσω ισοτίμησης επαγγελματικού έργου με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ι.Τ.Ε. στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Υπήρξε  Αναπληρωτής Προϊστάμενος του τμήματος αυτού για πολλά χρόνια καθώς και Προϊστάμενός του (Πρόεδρος) για την περίοδο 2000 έως 2003.

Ο κ. Κραβαρίτης εργάστηκε σε ξενοδοχειακές μονάδες τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στην Αμερική. Πριν από την εκλογή του στο Τ.Ε.Ι Αθήνας διετέλεσε Διευθυντής Εκμετάλλευσης της Κρατικής Ξενοδοχειακής Εταιρίας ΞΕΝΙΑ Α.Ε. Επίσης, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της ΒΕΗΟΜΑ Ε.Π.Ε. σε μελέτες σκοπιμότητας τουριστικών επενδύσεων και μέτοχος της ΩΜΕΓΑ Ε.Π.Ε. στη διεύθυνση της Αμερικανικής Λέσχης στο ξενοδοχείο “Καστρί”.

Υπήρξε Οργανωτής και Εισηγητής σε θέματα Τουριστικού Μάνατζμεντ σε επιμορφωτικά προγράμματα του ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ., του ΚΟΔΕ (Πανεπιστήμιο Πειραιά), του Ε.Ο.Τ. και της ΕΜΙ και συνεργάστηκε με τις ιδιωτικές Σχολές Β.C.A. και ΑΚΤΟ. Χρημάτισε Αντιπρόεδρος Δ.Σ. στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (1989-1990)
Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων (Σ.Τ.Ε.) νυν Ο.Τ.Ε.Κ. για την περίοδο 1992-1993.

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και εκπαιδευτικών βοηθημάτων. Το 1998 ολοκλήρωσε τη συγγραφή του βιβλίου “Εισαγωγή στον Τουρισμό” ως συλλογικό έργο με δύο ακόμη συναδέλφους του. Έχει συγγράψει επίσης το βιβλίο “Επαγγελματικός Τουρισμός-Οργάνωση Συνεδρίων στα Ξενοδοχεία”. Συμμετείχε στη συγγραφή του συλλογικού έργου “Τουρισμός προς το 2000” με την εργασία “Η Ψυχαγωγία και Aθληση των Παιδιών στα Ξενοδοχεία” καθώς επίσης στη συγγραφή του συλλογικού έργου “Ελληνικός Τουρισμός: Μύθος και Πραγματικότητα” με την εργασία “Συνεδριακός Τουρισμός”, ενώ παράλληλα είχε και την επιμέλεια της συγγραφής του βιβλίου για το οποίο ο λόγος.

Η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.) τον τίμησε δυο φορές για το συγγραφικό του έργο καθώς και το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο της Αμερικάνικης Ένωσης Ξενοδόχων για τη θετική συμβολή του στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων. Αρθρογράφησε κατά καιρούς σε επαγγελματικά περιοδικά. Πραγματοποίησε ομιλίες και διαλέξεις τουριστικής θεματολογίας και συμμετείχε σε fora αντίστοιχου περιεχομένου. Είναι παντρεμένος με την  Όλγα Σπηλιώτη και έχει δυο παιδιά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top