Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δημήτρης Αβραμόπουλος

Εκδηλώσεις άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Βερολίνο

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Ιούλιος 2004, 00:00

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέστη χθες στις Εκδηλώσεις άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Βερολίνο, ύστερα από πρόσκληση της Γερμανικής Κυβέρνησης και του Κυβερνήτη-Δημάρχου...

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέστη χθες στις Εκδηλώσεις άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Βερολίνο, ύστερα<...>

από πρόσκληση της Γερμανικής Κυβέρνησης και του Κυβερνήτη-Δημάρχου της πόλης του Βερολίνου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και κορυφώθηκαν το απόγευμα με μεγάλη επίσημη τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Σε δηλώσεις του από το Βερολίνο ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι “Η σημερινή ημέρα έχει ξεχωριστό συμβολισμό. Βρισκόμαστε στην πόλη, που για πάρα πολλές δεκαετίες ήταν σύμβολο της διαίρεσης. Σήμερα γίνεται σύμβολο της ενότητας. Η φλόγα περνώντας από τον ιστορικό αυτό χώρο, την ιστορική αυτή πόλη, εκπέμπει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα ένα μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, συμφιλίωσης και ενότητας. Οι Βερολινέζοι ζουν στιγμές ενθουσιασμού. Και εμείς είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε το μήνυμα της σύγχρονης Ελλάδας, που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που πρόκειται να καταγραφούν στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες διοργανώσεις με συμβολισμούς και με ιδιαίτερη συμβολή στο καινούργιο παγκόσμιο γίγνεσθαι.”

“Από το 1936, που η ολυμπιακή φλόγα για πρώτη φορά περιφέρθηκε στο Βερολίνο, μέχρι σήμερα έχει καθιερωθεί ως ένας εκ των ολυμπιακών θεσμών και κάθε φορά μεταφέρει τα μηνύματα του Ολυμπισμού. Εκείνο όμως που θα ήθελα να σημειώσω από ιστορικής πλευράς είναι, ότι τότε έγινε αναβίωση της περιφοράς της φλόγας. Θα γυρίσουμε χιλιάδες χρόνια πίσω για να δούμε την φλόγα της εποχής εκείνης να ανάβει και να ενώνει τον τότε ελληνικό κόσμο. Αν θέλετε μια ιστορική αντιστοιχία αυτό που τα σύμβολα της εποχής τότε κατάφεραν, να εμπνεύσουν ένα κόσμο να ενωθεί, έρχονται σήμερα και καθίστανται επίκαιρα για την Ευρώπη που ενώθηκε και γιατί όχι για τον κόσμο που θα ενωθεί αύριο”.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στη Γερμανία ο κ. Αβραμόπουλος είχε διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανικής Κυβέρνησης κ. Schilly και τον Κυβερνήτη-Δήμαρχο του Βερολίνου κ.

, με αντικείμενο θέματα τουριστικής συνεργασίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top