Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΗ κρίση γεννά επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό

Η κρίση γεννά επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό

Στη μείωση των προγραμμάτων των μεγάλων tour operators προς την Κρήτη, τη μεγάλη πτώση κρατήσεων από τη γερμανική, βρετανική και γαλλική αγορά, τις κενές θέσεις στα αεροπλάνα αλλά και τις γραμμές “άμυνας των ξενοδόχων, τις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν καθώς και την προοπτική συνεργασιών στον ευρύτερο τουριστικό τομέα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο εντεταλμένος σύμβουλος των “Aldemar Hotels” Αλέξανδρος Αγγελόπουλος μιλώντας στον Παναγιώτη Δ.Υφαντή.

Σε σημαντική αναδιάρθρωση των προγραμμάτων τους προς την Κρήτη προχωρούν οι μεγάλοι tour operators<...>. Έτσι, κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις είναι μειωμένες σε ποσοστό 20% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μάλιστα, οι tour operators από τις δύο βασικές αγορές (Μ. Βρετανία, Γερμανία) σκοπεύουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση 20% την επόμενη τουριστική περίοδο.

Τα στοιχεία αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος των “Aldemar Hotels” μιλώντας στον Παναγιώτη Δ. Υφαντή για λογαριασμό της ημερήσιας ηλεκτρονικής εφημερίδας “TravelDailyNews”.

Ο Α. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε παράλληλα στη μείωση 15-20% των κρατήσεων για την Κρήτη όπως καταγράφεται μέχρι στιγμής και τη σημαντική υποχώρηση 30% που εμφανίζει η γαλλική αγορά. Το ανησυχητικό, μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι η υποχώρηση κρατήσεων συνεχίζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, δείχνει να μετεξελίσσεται σε μόνιμη τάση και αντανακλά δομικά προβλήματα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος των “Aldemar Hotels ” αναφέρεται παράλληλα στις άδειες θέσεις των αεροπλάνων, τις κινήσεις “άμυνας” που μπορούν να κάνουν οι ξενοδόχοι για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν φέτος από το “θολό” τοπίο σε σχέση με τις καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων.

Τέλος, αναφέρεται στην είσοδο στον τουρισμό επιχειρηματιών που προέρχονται από άλλους χώρους και δηλώνει την ετοιμότητα της “Aldemar Hotels” για συνεργασίες κάθε είδους με ελληνικούς ή διεθνείς ομίλους.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης στη στήλη “επί της ουσίας” με τον Π. Δ. Υφαντή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024