Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινά το περιφερειακό πρόγραμμα καινοτόμων ενεργειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ξεκινά το περιφερειακό πρόγραμμα καινοτόμων ενεργειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 6 Ιουλίου 2004 συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του περιφερειακού προγράμματος “ΙΣΤΟΣ – Καινοτομία για τον Αειφορικό Τουρισμό και τις Υπηρεσίες στο […]

Στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 6 Ιουλίου 2004 συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης<...> του περιφερειακού προγράμματος “ΙΣΤΟΣ – Καινοτομία για τον Αειφορικό Τουρισμό και τις Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο”.

Το πρόγραμμα αυτό έχει περιφερειακή δομή, θα διαρκέσει 2 χρόνια και αφορά μία σειρά δράσεων που βασίζονται στην στρατηγική προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα, με έμφαση στον τομέα του τουρισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 4.675.000 ευρώ, και χρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΤΠΑ και κατά 25% από εθνικούς πόρους. Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα αυτό αξιοποιήθηκε ήδη με επιτυχία σε έναν μεγάλο αριθμό περιφερειών της χώρας, ενισχύοντας δράσεις που στόχευαν στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιφέρειας, αναλόγως με τις ανάγκες και προτεραιότητές τους.

Στόχοι του προγράμματος ΙΣΤΟΣ είναι:

  • Καθιέρωση ενός Περιφερειακού Κέντρου για την Υποστήριξη της Καινοτομίας στον αειφόρο τουρισμό με δύο εστιακά σημεία, ένα στις Κυκλάδες και ένα στα Δωδεκάνησα.
  • Χρηματοδότηση νέων επιχειρηματικών ιδεών σε 30 επιχειρήσεις (ή 3-7 ομάδες επιχειρήσεων) βάσει των καινοτόμων προγραμμάτων σχετικά με την παραγωγή, επεξεργασία, οργάνωση και λειτουργία μάρκετινγκ των εταιρειών.
  • Ανάπτυξη, δοκιμή και πιλοτική εφαρμογή ενός προτύπου ποιότητας αειφορικού τουρισμού, όπου θα αναδειχθούν οι ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή των στρατηγικών της αειφόρου ανάπτυξης και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Ανάπτυξη τοπικών “Αgenda 21” σε δύο νησιά στο Νότιο Αιγαίο
  • Σχεδιασμός, ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή ενός ασύρματου δικτύου στο νησί της Πάρου που θα παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο μαζί με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είναι ο Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος αυτού, ενώ από την Δωδεκάνησο συμμετέχει και η ΔΕΤΑΠ στοχεύοντας στην υλοποίηση ενός σημαντικού μέρους των δράσεων. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και η εταιρία Business Architects Consultants, αποτελούν, μαζί με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την ΔΕΤΑΠ, τους κύριους εταίρους του προγράμματος, ενώ στην Επιτροπή Παρακολούθησης συμμετέχουν και οι Νομαρχίες και ΤΕΔΚ των δύο νομών, καθώς εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου Κυκλάδων και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΠ Ν. Αιγαίου.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, της οποίας προήδρευσε ο Γ.Γ. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν θέματα που αφορούσαν την αποσαφήνιση του περιεχομένου των δράσεων με την έγκριση των Τεχνικών Δελτίων Έργου, τις διαδικασίες υλοποίησης των δράσεων και εκταμίευσης της κοινοτικής χρηματοδότησης, ενώ καταγράφηκε αναλυτικός προγραμματισμός ενεργειών για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024